Dosarul creditelor ilegale. Fostul director general al BRD, Sorin Popa, cercetat sub control judiciar

Data publicării:
brd sediu - crop mfax

 

Foto: Mediafax

Sorin Popa a venit joi la DIICOT, fiind citat pentru a da declaraţii în dosarul privind acordarea ilegală de credite, prin care s-ar fi produs băncii un prejudiciul estimat la peste 43 de milioane de euro, surse judiciare declarând că anchetatorii îi aduc la cunoştinţă lui Popa că este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani.

Sorin Popa a ajuns la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în jurul orei 08.45, însoţit de avocat, şi la intrare a declarat că este nevinovat.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Sorin Popa că este urmărit penal pentru abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani.

Sorin Popa a fost citat la DIICOT şi în 19 mai, când s-au prezentat mai multe persoane pentru a li se aduce la cunoştinţă că sunt urmărite penal în această cauză, însă atunci au fost avocaţii acestuia, care le-au spus procurorilor că fostul vicepreşedinte BRD este în Franţa şi că nu a putut veni.

Citiți și: Averi cu bani din credite obținute ilegal. Nume sonore într-un dosar instrumentat de DIICOT

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri