Dosarul Gala Bute. Ce despăgubiri au de plătit Elena Udrea și Rudel Obreja

Data actualizării: Data publicării:
Teanc de bani, lei_digi24_august 2015 (2)

Pe lângă condamnarea la închisoare cu executare, fostul ministru Elena Udrea și fostul șef al Federație Române de Box Rudel Obreja au de plătit și despăgubiri, conform deciziei de astăzi a judecătorilor. De asemenea, instanța a decis să le confiște și sume de bani.

Teanc de bani lei digi24 august 2015 2 -1

Conform deciziei de azi a Înaltei Curți de Casație și Justiției, Elena Udrea are de plătit despăgubiri de peste 8 milioane de lei către Autoritatea pentru Turism. Instanța a decis și confiscarea a aproape 1 milion de lei.

Rudel Obreja are de plătit despăgubiri de 700.000 de lei către Ministerul Turismului și Dezvoltării. De asemenea, instanța a decis să-i confiște trei milioane de lei.

De asemenea, Elena Udrea trebuie să dea înapoi echivalentul în lei al sumei de 600.000 euro către martorul Boian Corin şi echivalentul în lei al sumei de 300.000 euro către martorul Gărdean Adrian.

În plus, Elena Udrea, Tudor Breazu și Rudel Obreja au de plătit cheltuieli judiciare de 20.000 de lei.

Elena Udrea a fost condamnată astăzi la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

De asemenea, Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.

Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare. Fostul ministru Ion Ariton a fost achitat în acest dosar.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă și poate fi contestată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri