Dosarul Hexi Pharma | DNA pune sechestru pe conturi bancare din România, Cipru, Elveţia şi Germania

Data publicării:
22 DNA

Conform DNA, este vorba despre 23 de imobile situate în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, despre 32 de autoturisme şi despre utilaje, echipament şi instalaţii destinate procesului de producţie.

De asemenea, sunt vizate conturi bancare deschise în România, Cipru, Elveţia şi Germania de către persoanele care au participat la săvârşirea infracţiunilor sau care au obţinut beneficii în urma acestora.

Procurorii DNA au dispus, joi, efectuarea urmăririi penale faţă de Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, pentru complicitate la evaziune fiscală, în timp ce Miron-Victor Panaitescu, fostul partener de afaceri al lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, fosta concubină a lui Condrea şi fratele ei, Radu Ochinciuc, sunt acuzaţi de spălare a banilor. Totodată, Uliana şi Radu Ochinciuc au fost puşi sub control judiciar.

De asemenea, procurorii DNA  au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de SC Hexi Pharma CO SRL sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, în timp ce CPS Chemical & Pharmaceutical Solutions Ltd şi Hatom Limited SRL, ambele din Cipru sunt suspectate de de complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în perioada 2008 - 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a evidenţiat în actele contabile operaţiuni fictive de intermediere a achiziţiilor de bunuri, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat cu o sumă estimată, în această etapă a cercetărilor, la 7.816.485 lei (echivalentul a 1.737.417 euro).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri