Dosarul ICA. Dan Voiculescu cere strămutarea procesului

Data publicării:
dan voiculescu - 5542873-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-3

Solicitarea a fost depusă, încă de ieri, la instanța supremă de avocații lui Dan Voiculescu.  

Săptămâna aceasta, judecătorii de la Curtea de Apel au respins opt excepţii şi cereri invocate de avocaţii preşedintelui fondator al Partidului Conservator şi ai celorlalţi inculpaţi, inclusiv cele vizând recuzarea noului complet de judecată.

Apoi în decursul unei alte ore, Dan Voiculescu a aflat că s-a ales cu un sechestru extins pe averea lui şi a fiicelor sale. Următorul termen a fost stabilit pentru 7 iulie. 

Inițial, Dan Voiculescu o lăuda pe noua preşedintă a completului de judecată din dosarul ICA. Spunea că i-a citit lucrările ştiinţifice şi că magistratul are recomandări bune.

Vă e teamă de noul complet?”, a fost întrebat Dan Voiculescu. „Nu, din contra”, a răspuns el. Apoi a explicat: „M-am uitat pe CV-ul dnei judecator Camelia Bogdan și am văzut că e documentată, preocupată de studiu, are foarte multe comunicări, lucrări și e specializată în spălarea banilor. (...) Am mare încredere că fiind specializată în spălarea banilor, va fi în măsură să vadă cum mi-am spălat eu banii cu propriii bani”, a spus Dan Voiculescu.

Camelia Bogdan a devenit, anul trecut, expert al unei organizaţii de drept din Praga, la recomandarea Ambasadei Statelor Unite din Bucureşti. Este doctorand la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi masterand în ştiinţe penale. Conform CV-ului său, a publicat 97 de lucrări ştiinţifice şi a luat trei premii, printre care „Curaj în exercitarea justiţiei".

Camelia Bogdan este şi membru al Societăţii Române de Criminologie şi Criminalistică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri