Dosarul ICA rămâne la Curtea de Apel Bucureşti. Cererea de strămutare a fost respinsă

Data publicării:
dan voiculescu instanta 2 mediafax-2

ACTUALIZARE 11.10. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea de strămutare a dosarului lui Dan Voiculescu.


Dan Voiculescu a refuzat să vorbească despre strămutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel București la o altă instanță.

Mi-e să nu încurc. Să nu spun vreun lucru care nu-i corect și pe urmă să spuneți că am vrut să vă dezinformez”, a spus el.

Dan Voiculescu a reiterat faptul că este mulțumit de noul complet de judecată și, întrebat, de ce a fost făcut această cerere, a spus că „avocatul are rolul determinant”.

Am un contract cu domnul Mateuț, ca să facă ce crede din experiența dânsului de zeci de ani ca să clarificăm lucrurile. Nu pot să ignor ce-mi propune. Dar vă deranjează? Doamna judecător (Camelia Bogdan  - n.red) am văzut că are foarte multe studii în domeniul spălării banilor și contez pe profesionalismul dumneai. În ciuda timpului foarte scurt, s-a documentat și a arătat prin întrebări, prin atitudine, că a reușit să... Iar alergăm? Mai aveți întrebări?”, a adăugat el.

Președintele fondator al PC a menționat și că va contesta „permanent” controlul judiciar. Procurorii DNA l-au pus pe omul de afaceri sub control judiciar, într-un dosar în care e acuzat că ar fi şantajat trei patroni cărora le-ar fi cerut bani mascaţi în contracte de publicitate.

Avocații lui Dan Voiculescu cer shimbarea încadrării juridice

Schimbarea încadrării juridice din spălare de bani în tăinuire - este strategia pe care au adoptat-o apărătorii lui Dan Voiculescu după audierile maraton care au avut loc, săptămâna trecută, în dosarul ICA. Modificarea ar presupune trecerea de la o pedeapsă maximă de 12 ani de închisoare la o simplă amendă penală. Mai bine de nouă ore, magistraţii au ascultat declaraţiile a 10 dintre cei 13 inculpaţi din dosar. La finalul şedinţei, judecătorii au anunţat un nou termen: 4 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri