Dosarul ICA | Şeful ANAF, despre recuperarea prejudiciului: Nu suntem agenție imobiliară, dar s-au făcut pași importanți

Data publicării:
dragos doros

Am preluat clădirile și urmează procesul de valorificare a lor”, a declarat Dragoș Doroș în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. „A durat mai mult decât poate era necesar”, a recunoscut el. „De ce sau cum s-a întâmplat lucrul acesta nu știu”, a completat șeful Fiscului, numit în funcție de premierul Cioloș în luna martie a acestui an.

În dosarul ICA, statul are de recuperat 60 de milioane de euro.

În momentul acesta, noi sutem în faza în care imobilele care erau puse ca garanții, pe care le-am identificat și care au fost în dosarele respective sunt în posesia noastră. Facem valorificarea și vom vedea cât recuperăm”, a spus șeful Fiscului la Digi24.

Întrebat dacă sediul Atenelor va fi vândut la licitație sau închiriat, Dragoș Doroș a spus că este vorba despre patru sau cinci imobile, dar a evitat un răspuns tranșant. „Nu știu să vă zic foarte multe tehnicalități, dar în acest moment, procedura spune că noi le-am preluat, am instituit pază acolo, începem evaluările și vom vedea cum decurge valorificarea”, a spus el.

Întrebat din nou dacă ANAF va vinde aceste clădiri la licitație, Dragoș Doroș a răspuns: „Știți cum e? ANAF nu este agenție imobiliară, nu e administrator de imobile, noi nu închiriem, nu facem lucruri de genul ăsta. Noi valorificăm. Valorificarea se poate face pe piață sau într-un eventual schimb, când o instituție a statului dorește lucrul acesta”.

În ceea ce privește marja de timp, șeful Fiscului spune că nu va dura mult. „Da, da. Noi facem evaluările și apoi lansăm procedura de valorificare și ea își urmează pașii procedurali”, a spus Dragoș Doroș, întrebat dacă e o chestiune de luni sau de zile.

Urmăriți întreaga înregistrare a emisiunii AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri