DOSARUL MICROSOFT. Aviz pozitiv în comisia juridică a Parlamentului pentru urmărirea penală a lui Valerian Vreme

Data publicării:
valerian vreme crop-1

Potrivit lui Bogdan Ciucă, președintele acestei comisii, 17 deputați au votat în favoarea raportului întocmit pe numele lui Valerian Vreme, fost ministrul al Comunicațiilor în perioada septembrie 2010 - februarie 2012. Două voturi au fost anulate, a existat o abținere și numai un vot împotrivă.

Înainte de acest vot, deputații din comisia juridică l-au audiat pe Valerian Vreme. Acesta a precizat că acuzația care i se aduce este de abuz în serviciu, iar o hotărâre de guvern - invocată în dosar pentru suplimentarea licențelor Microsoft - nu a semnat-o el.

Raportul Comisiei juridice, cu aviz pozitiv, va pleca acum către Biroul Permanent, urmând ca apoi conducerea Camerei să convoace un eventual plen pentru votul asupra începerii urmăririi penale în cazul lui Valerian Vreme.

Avizul Comisiei este consultativ, plenul fiind cel care decide dacă dă curs cererii ca deputatul să fie urmărit penal.

Procururorul General a cerut Parlamentului în urmă cu două săptămâni declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Ecaterinei Andronescu, deputatul Valerian Vreme şi senatorul Şerban Mihăilescu în dosarul Microsoft.

Pe de altă parte, procurorii pot începe urmărirea penală în cazul a cinci dintre cei nouă foști miniștri suspectaţi de corupţie în dosar. Avizele semnate de preşedintele Traian Băsescu au ajuns luni după-amiază la DNA. Este, prin urmare, doar o chestiune de timp până când cei cinci demnitari acuzaţi de abuz în serviciu şi luare de mită - Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Daniel Funeriu - vor fi citaţi la Direcția Națională Anticorupție.

Comisia juridică a fost sesizată de către Biroul Permanent al Camerei cu scrisoarea ministrului Justiţiei cu privire la solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind cererea de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Valerian Vreme, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada septembrie 2010 - februarie 2012. Comisia avea la dispoziție zece zile pentru a se pronunța.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că, după ce primeşte raportul Comisiei juridice în privinţa începerii urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft, va convoca de îndată plenul, adăugând că va fi uşor, deoarece este sesiune parlamentară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri