DOSARUL MICROSOFT. Valerian Vreme, așteptat mâine la Comisia juridică din Camera Deputaților

Data publicării:
vreme

Mâine, la ora 12:00, este stabilită Comisia juridică care va lua în disc acest subiect, nu văd un motiv pentru amânare”, a declarat Bogdan Ciucă, președintele Comisie Juridice din Camera Deputaților.

Pe de altă parte, liderul deputaţilor liberali, George Scutaru cere colegilor săi să rezolve cererea procurorilor în cazul lui Valerian Vreme cât mai rapid. El vrea ca votul în plen să se dea cel mai târziu pe 13 octombrie.

La Senat însă, comisia juridică are termen până pe 15 octombrie să ia o decizie cu privire la ridicarea imunităţii Ecaterinei Andronescu şi a lui Şerban Mihăilescu. Senatorii jurişti şi-au programat iniţial o primă şedinţă pe 8 octombrie, doar că şi-au dat seama că nu au mandat din partea conducerii să se reunească. În această săptămână, senatorii au program în teritoriu.

Procururorul General a cerut Parlamentului în urmă cu două săptămâni declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Ecaterinei Andronescu, deputatul Valerian Vreme şi senatorul Şerban Mihăilescu în dosarul Microsoft.

Pe de altă parte, procurorii pot începe urmărirea penală în cazul a cinci dintre cei nouă foști miniștri suspectaţi de corupţie în dosar. Avizele semnate de preşedintele Traian Băsescu au ajuns în această după amiază la DNA. Este, prin urmare, doar o chestiune de timp până când cei cinci demnitari acuzaţi de abuz în serviciu şi luare de mită - Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Daniel Funeriu - vor fi citaţi la Direcția Națională Anticorupție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri