Dosarul „Mită în trenuri” continuă. 25 de angajaţi ai CFR Călători ar putea fi arestaţi preventiv

Data publicării:
trenule masina mica

Dosarul „Mită în trenuri” continuă la Braşov. 25 de angajaţi ai CFR Călători află vineri dacă vor fi trimişi după gratii. Toţi sunt acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu, după ce au pretins de la călătorii care circulau fără bilet sume cuprinse între 5 şi 60 de lei.

12 controlori şi-au petrecut noaptea în arest după ce joi au fost audiaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore. Ei ajung vineri în faţa magistraţilor Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Săptămâna trecută, alţi 13 controlori au fost audiaţi şi reţinuţi, iar magistraţii Tribunalului Braşov au decis cercetarea lor în stare de libertate, sub control judiciar. Procurorii au contestat însă decizia magistraţilor la Curtea de Apel, proces programat tot vineri dimineaţă.

Dosarul a fost deschis în 2012, când peste 100 de angajaţi CFR Călători - controlori, şefi de tren şi revizori – au fost acuzaţi că făceau parte dintr-o reţea care aduna banii de la călătorii fără bilet, iar apoi îi dădeau superiorilor din companie.

Prejudiciul adus CFR Călători este estimat la 15-20 de milioane de euro pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri