Dosarul „Mită la bacalaureat”. Fosta directoare a liceului Bolintineanu spune că banii de la elevi erau pentru protocol

Data publicării:
Bacalaureat 2013 Liceul Dimitrie Bolintineanu Bucuresti politisti-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

Astăzi, în sala de judecată, fosta directoare şi-a nuanţat declaraţiile. În faţa unui judecător care i-a reamintit femeii interceptările telefonice din dosar, Costica Vărzaru a cerut să dea noi declaraţii.

În sala de judecată, fosta directoare a liceului a recunoscut că știa despre anumite sume de bani, dar că banii nu îi erau destinați ei sau profesorilor supraveghetori, ci erau un fond de protocol pentru bacalaureat.

Am vrut doar să-mi ajut elevii. Am făcut asta pentru imaginea liceului. I-am predat (vicepreşedintei comisiei) o listă care conţinea 15 elevi pentru a fi ajutaţi să promoveze examenul de Bacalaureat”, a spus Costica Vărzaru în fața instanței.

„Nu a recunoscut că a primit bani. În calitate de directoare ştia de anumite sume de bani strânse de elevi cu titlu de fond de protocol”, spune avocatul apărării, George Moloman.

Costica Vărzaru a recunoscut în fața judecătorului că şi-a dorit anumiţi profesori supraveghetori şi a insistat ca acest lucru să se întâmple. Fosta directoare acuzată de corupţie a recunoscut inclusiv că a cerut strângerea unor sume de bani care ar fi urmat să fie folosiţi la cumpărarea de apă şi produse de patiserie în perioada bacalaureatului. Ştia, a spus Vărzaru, că acest lucru este ilegal. Acuzată în dosar este şi secretara liceului. Întrebată de jduecător, femeia susţine că ar fi dispusă să facă muncă în folosul comunităţii în locul unei pedepse cu închisoarea.

Peste două săptămâni, directoarea şi secretara Liceului Bolintineanu vor afla sentinţa în acest proces. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri