Dosarul Siutghiol. Procurorul general: Ţipetele se puteau auzi de pe mal

Data publicării:
Epava in apa elicopter SMURD Lacul Siutghiol -Mediafax Foto-Adrian Boioglu

 

FOTO MediafaxFoto

Ţipetele se puteau auzi până la mal, a stabilit expertiza. Expertiza nu a fost deloc uşoară, având în vedere că anchetatorii au fost nevoiţi să aştepte condiţii meteorologice asemănătoare celor din ziua producerii accidentului, pentru a putea face o înregistrare cu acelaşi tip de telefon cu cel folosit atunci, de pe mal.

Cazul Siutghiol: Anchetă cu experimente. Ce spune Raed Arafat

EXCLUSIV DIGI24. Imagini surprinse imediat după prăbuşirea elicopterului SMURD

Secretarul de stat Raed Arafat anunţa în 28 decembrie 2014 că Parchetul a cerut experimente în cazul elicopterului prăbușit în lacul Siutghiol, care să determine dacă strigătele victimelor se puteau auzi până pe mal.

Un scafandru, îmbrăcat cu echipamente de protecţie, fiind apa foarte rece, a coborât în apă şi a strigat încontinuu pentru a fi înregistrat din apă. Acest experiment a fost făcut cu sprijinul ISU, pentru că ei au pus la dispoziţie barca şi scafandrul respectiv şi s-a înregistrat din nou de pe mal”, spunea atunci secretarul de stat.

Imaginile obţinute de Digi24 de la oamenii aflaţi in apropierea accidentului, precum şi declaraţiile martorilor aratau însă contrariul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri