Dragnea: Declarația lui Gabriel Liiceanu, falsă în totalitate

Data publicării:
collage

Declarația lui Gabriel Liiceanu este falsă în totalitate și nu reflectă în niciun fel realitatea din România, a afirmat președintele PSD, Liviu Dragnea, într-o scrisoare adresată miercuri președintelui Comisiei de Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, Claude Moraes.

collage

Liviu Dragnea i-a scris acestuia în legătură cu dezbaterea găzduită de Comisia LIBE, miercuri, cu privire la democrația și sistemul de justiție din România.

„Mă văd nevoit să vă adresez această scrisoare întrucât unul dintre invitații la dezbatere, dl Gabriel Liiceanu, a făcut în discursul său următoarea afirmație la adresa mea: 'Iată declarația explicită a șefului PSD, rostită la un post de televiziune săptămâna trecută: 'trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului șef al DNA, pe demiterea dnei Kovesi'. Vă supun atenției faptul că această afirmație a dlui Liiceanu este falsă în totalitate și nu reflectă în niciun fel realitatea din România. Nu am rostit niciodată această declarație și nici nu am făcut vreo altă afirmație în sensul sugerat de dl Liiceanu. Dimpotrivă, în toate declarațiile publice pe care le-am avut pe acest subiect nu am făcut nici măcar o sugestie din care să reiasă că dna procuror șef ar trebui demisă de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție. Mai mult decât atât, am reamintit mereu presei și opiniei publice din România ceea ce am spus și în timpul recentei campanii electorale din România, respectiv că "noi, ca partid, nu am avut de gând și nu avem de gând să cerem revocarea celor trei procurori șefi din România: procurorul general, procurorul șef DIICOT, procurorul șef DNA" (declarație pe care am reluat-o recent în data de 28 februarie)", afirmă Dragnea,potrivit Agerpres.

În scrisoarea liderului PSD se mai arată că în urma unei decizii a Curții Constituționale care a subliniat că ancheta DNA la nivelul Guvernului a fost nelegală și neconstituțională, el a fost deseori întrebat de jurnaliști dacă acest fapt nu ar constitui un motiv temeinic pentru demiterea conducerii DNA.

„De fiecare dată când mi s-au adresat astfel de întrebări m-am abținut să mă pronunț, pentru a nu influența în niciun fel analiza pe care ministrul Justiției o desfășoară în prezent în legătură cu acest subiect. Din punctul meu de vedere, faptul că unul dintre invitații români care au luat cuvântul la dezbaterea Comisiei LIBE și-a permis să mistifice în mod deliberat realitatea din România, cu scopul vădit de a-i dezinforma pe membrii comisiei, demonstrează cât de subiective și pătimașe sunt pozițiile celor care au criticat Guvernul României pentru faptul că a emis anumite acte normative ce aveau drept scop transpunerea în legislația penală a unor modificări enunțate în deciziile definitive și obligatorii ale Curții Constituționale. Prin urmare, vă rog să luați la cunoștință și să comunicați celorlalți membri ai comisiei falsitatea afirmației de mai sus a dlui Gabriel Liiceanu la adresa mea. De asemenea, vă rog să luați act de faptul că Partidul Social Democrat nu și-a propus și nu își propune să facă demersuri în sensul demiterii persoanelor care conduc instituțiile din domeniul Justiției”, a subliniat Liviu Dragnea.

În același timp, potrivit scrisorii, PSD susține necesitatea unei reforme a legislației din domeniul justiției, în sensul observațiilor stipulate deja în deciziile Curții Constituționale, atât în ceea ce privește consolidarea independenței Justiției și separația puterilor în stat, dar și în sensul respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri