Dragnea: Eu nu am auzit de la Guvern că vrea să dezincrimineze abuzul în serviciu

Data actualizării: Data publicării:
DRAGNEA_ICCJ_00_INQUAM_Octav_Ganea (3)
Foto: NQUAM_Octav_Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că procesul care îl vizează şi care este judecat la Înalta Curte nu poate fi influenţat de cele două ordonanţe care ar putea fi emise de Guvern. Liviu Dragnea le-a mai spus jurnaliștilor că nu este la curent cu vreo inițiativă a Executivului de dezincriminare a abuzului în serviciu.

Liviu Dragnea: Ce graţiere să mă ajute pe mine? Nicio graţiere nu mă ajută pe mine.

Reporter: Sunt două acte normative care ar putea influenţa direct procesul dumneavostră. Dezincriminarea abuzului în serviciu?

Liviu Dragnea: Eu nu am auzit de la Guvern că vrea să dezincrimineze abuzul în serviciu. Pe de o parte. Pe de altă parte știu avem o Curte Constituțională. Cel puțin în această dimineață era în vigoare.

Reporter: Dar este o coincidenţă că acel plafon de 200.000 de lei este mai mic decât în dosarul dumneavoastră?

Liviu Dragnea: Nu are nicio legatură. Uitaţi-vă cu atenţie pe dosarul meu şi ce a apărut în presă. Nu mă ajută pe mine, personal. Eu am înţeles de la DNA că au o problemă cu vreo 15.000 de dosare.

Liviu Dragnea a făcut aceste declarații la Înalta Curte de Casație și Justiție, în condițiile în care astăzi a început procesul său, cu o amânare.

Preşedintele PSD a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 15 iulie, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul în care este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să își încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri