Drumurile DNA au ajuns şi la CNADNR

Data publicării:
perchezitii politie jandarmi mediafax-4

La ora 8 dimineaţa, procurorii şi jandarmii au intrat în sediul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj. Potrivit unor surse din interiorul instituţiei, anchetatorii au fost interesaţi în special de Departamentul Economic, unde au verificat mai multe contracte. Una dintre firmele care apare în acte aparţine unui apropiat al fostului ministru al Transporturilor, Radu Bercean, şi partener de afaceri cu soţia fostului ministru al Apărării, Cornel Dobriţoiu.

Şi numele actualului ministru al Transporturilor apare în acest dosar - o societate despre care presa a scris că ar fi controlată de Ioan Rus a încheiat un contract cu Direcţia Regională de Drumuri Cluj pentru întreţinerea vehiculelor instituţiei. Aceasta este responsabilă de construirea şi întreţinerea drumurilor din nu mai puţin de şapte judeţe din nord-vestul ţării. Procurorii DNA au făcut verificări astăzi şi la Direcţiile de Drumuri din judeţele Ilfov, Braşov, Dolj şi Iaşi.

La Iaşi, procurorii au cerut toate contractele încheiate din 2008 încoace şi au stat de vorbă şi cu angajaţii. În acelaşi timp, alţi anchetatori percheziţionau locuinţa directorul general al regionalei Iaşi şi reşedinţa impozantă a directorului comercial, Marius Ostaficiuc, de unde au ridicat mai multe documente şi un computer. Agitaţia din zonă i-a intrigat pe vecinii directorului comercial.

Directorul comercial de la regionala de drumuri Iaşi este un om bogat. Anul trecut a primit salarii şi indemnizaţii de la Camera Deputaţilor, Direcţia de Drumuri, Primăria, Aeroportul şi Asociaţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi, plus alte 11 instituţii particulare. Totalul pentru cel cunoscut drept un apropiat al primarului Gheorghe Nichita se apropie de 150 de mii de lei. Percheziţii au fost şi la Direcţiile Regionale de drumuri Braşov şi Craiova. Directorii au fost însă foarte discreţi.

După mai bine de 7 ore de verificări, la sediul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Craiova, procurorii au ridicat mai mulţi saci cu documente. 

Nici sediul central al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţioanle din Bucureşti nu a scăpat de inspecţia procurorilor. Oamenii legii au percheziţionat şi locuinţele mai multor directori, în căutare de probe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri