Efectul acordului de recunoaştere. Bărbat care şi-a violat fiica, condamnat la pedeapsa minimă

Data actualizării: Data publicării:
copil

Un bărbat din localitatea vasluiană Popeni, arestat preventiv după ce şi-a abuzat sexual fiica de 11 ani în timp ce mama copilei era la serviciu, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru viol. Pedeapsa este cea mai mică prevăzută de noul Cod Penal, în condiţiile în care autorul a mers în instanţă pe acordul de recunoaştere, iar procurorii nu au contestat hotărârea dată în luna mai a acestui an de către instanţa de fond.

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv pe Lică Melinte la cinci ani de închisoare, după ce şi-a violat fiica în vârstă de 11 ani într-un moment în care soţia sa nu era acasă.

Astfel, magistraţii ieşeni au respins recursul făcut de către bărbatul de 34 de ani şi au menţinut sentinţa dată iniţial de  instanţa de fond, respectiv Judecătoria Bârlad.

De asemenea, Curtea de Apel Iaşi îl obligă pe tatăl fetei să-i plătească acesteia daune morale de 50.000 de lei. În plus, după ispăşirea pedepsei, Lică Melinte nu va avea voie, pe o perioadă de trei ani, să comunice ori să se apropie la o distanţă mai mică de o sută de metri de fiica sa.

Sentinţa dată de către magistraţii bârlădeni şi menţinută de Curtea de Apel Iaşi este cea mai mică prevăzută de Codul Penal pentru infracţiunea de viol a cărei victimă are sub 14 ani şi este membru al familei. Bărbatul a mers pe acordul de recunoaştere, ceea ce a făcut ca limitele pedepsei să fie reduse cu o treime. Totodată, procurorii nu au contestat hotărârea Judecătoriei Bârlad.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri