Elena Udrea a fost plasată în arest la domiciliu

Data publicării:
elena udrea catuse arestata Instanta mediafax-1

Actualizare 20.51. Elena Udrea a ajuns acasă, în complexul rezidenţial „Stejarii”. 

Actualizare 20.43. Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a explicat care sunt primii pași pe care îi va face aceasta, după ce a fost plasată în arest la domiciliu.

Prima obligație e să meargă la secția 2 de poliție, unde va aduce la cunoștință că a fost plasată în arest la domiciliu. Mâine la 9,30 e citație la DNA, ei vor să o audieze pe dna Udrea. Vom solicita procurorii de caz să încuviințeze prezența dnei în fața Comisiei Juridice la 11.30”, a spus el.

Marius Striblea a mai spus că Elena Udrea trebuie să meargă la secția 2 de poliție „pentru a fi luată în evidență și pentru a fi desemnat un polițist care să se ocupe de probațiune și să vadă cum respectă obligațiile din instanță”.

Actualizare 20.20. Elena Udrea a fost eliberată din arestul Poliției Capitalei.

Elena Udrea nu a dorit să dea declarații jurnaliștilor.

N-aş vrea să spun nimic în momentul acesta”, a precizat ea.

Elena Udrea a spus doar că, probabil, va merge mâine la Camera Deputaților, unde se va discuta o nouă cerere de arestare preventivă.

Actualizare 19.09. Elena Udrea va fi plasată sub arest la domiciliu, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia este definitivă.

Fostul ministru ar urma să părăsească arestul Poliției Capitalei în această seară. Avocatul ei, Marius Striblea, a spus că Elena Udrea nu va fi escortată de poliție, dar are obligația să meargă direct acasă.

Fostul ministru nu are voie să plece de acasă fără acordul autorităților judiciare și nu poate lua legătura direct sau indirect cu persoanele implicate în dosarul Microsoft. De asemenea, ea nu poate posta pe Facebook în legătură cu acest dosar.

„Este un prim pas în restabilirea normalității în situația dnei Udrea. Ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni e excepțional, un bombardament incredibil de acuzații și de ridicare a imunității, lucruri fără precedent în democrație, înlocuirea măsurii este un prim pas spre normalizarea situației”, a spus avocatul Elenei Udrea.

El a mai spus că va merge mâine împreună cu Elena Udrea la Comisia Juridică, pentru a-și susține poziția în privința unei noi cereri de arestare preventivă transmise Parlamentului de către procurori.

________________________

Elena Udrea a plecat de la Înalta Curte de Casație și Justiție și va aștepta decizia magistraților în arestul Poliției Capitalei. La plecare avocatul Marius Striblea a declarat că nu este foarte încrezător în șansele de reușită ale contestației depuse.

Am depus în instanță câteva extrase din presa vremii, prin care dumneaei și-a expus părerea cu privire la presupuse fapte de fals în legătură cu acele chitanțe din afacerea lui Cocoș cu Pescariu. Pe de altă, cu privire la situația de fond din dosarul Microsoft am vrut să demonstrăm cu ele că în mod public, și anterior obligației de a nu lua legătura cu alte persoane din dosar, dumneaei a expus același punct de vedere. Prin urmare, nu mai putea ulterior să încalce obligația.

Despre noile acuzații. Vom merge la Parlament să studiem dosarul, mâine va fi cerut avizul comisiei juridice. O să vedem ce o să decidă clienta ulterior.

S-a discutat despre degetul dus la nas?

Nu s-a discutat, nu a făcut obiectul acestei proceduri și nu am avut curiozitatea să o întreb.

Ne așteptăm la ce e mai rău.

Elena Udrea a fost arestată preventiv pe 11 februarie, la cererea procurorilor DNA, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea); trafic de influenţă (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influenţă (fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro); şi spălare de bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri