Elena Udrea amenință cu dezvăluiri

Data publicării:
elena udrea digi24 1

Din cele trei cereri ale procurorilor în cazul Elena Udrea, Comisia juridică a avizat doar solicitarea prin care se cere urmărirea penală. Deputaţii jurişti nu au reuşit să adune 12 voturi, necesare pentru a aviza şi reţinerea, şi arestarea.

11 pentru , 7 împotrivă. Trei abțineri și un vot nul. Se va face un raport că nu s-a întrunit majoritatea cerută de art. 219 pentru încuviințare. Nu este o frână împotriva justiției, drept dovadă s-a votat începerea urmăririi penale”, a declarat deputatul Ciprian Nica, vicepreședinte al Comisiei juridice.

Elena Udrea şi-a găsit apărători printre aleşii puterii. Liberalii spun că nu s-au lăsat impresionaţi de discursul fostului ministru al turismului.

„Nu am judecat sentimental. Deputații PNL au votat la vedere în favoarea celor trei cereri”, a subliniat Ludovic Orban.

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că ar fi cerut mită 5 milioane de dolari de la un om de afaceri pentru a-i facilita acestuia un contract cu Hidroelectrica.

Din suma pretinsă ar fi primit 3,8 milioane de dolari şi o creanţă de 900.000 de euro la o societate din domeniul media.

Potrivit unor surse, Elena Udrea le-ar fi spus colegilor din Comisia juridică că acei bani nu au ajuns la ea, ci au fost direcţionaţi către PDL. Ea ameninţă cu dezvăluiri şi în faţa procurorilor.

Procurorii nu m-au chemat să mă întrebe. Am atâtea lucruri să le spun când o să mă cheme să mă întrebe, încât mă gândesc să aibă interresul să asculte”, a declarat Elena Udrea. Întrebată dacă este pregătită pentru o nouă încarcerare, ea a răspuns: „Dacă nu ar fi un subiect atât de trist , v-aș răspunde cu o glumă, da, pușcăria nu este un subiect vesel, deși la mine este deja în colecția de toamnă-iarnă, pentru că a fost primavară-vară . Văd că la fiecare sezon e încă o cerere de arestare. (...) Niciodată nu ești pregătit pentru așa ceva”, a mărturisit Elena Udrea.

Fostul ministru a mai stat după gratii, arestată preventiv, șase zile în dosarul Microsoft şi aproape trei luni în dosarul Gala Bute. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri