Elena Udrea, audiată în dosarul Gala Bute

Data publicării:
crop udrea-1

Elena Udrea va da explicații în ședința de astăzi în legătură cu acuzațiile pe care i le aduc procurorii anticorupție. Fostul ministru este ultimul inculpat din dosar care este audiat înainte de a se trece la a doua etapă, cea a administrării și discutării probelor aduse atât de procurori cât și de avocații apărării. 

Deputatul a anunțat deja că vrea să cheme în instanță mai mulți martori, inclusiv foști colegi din Minister, care să povestească cum a fost organizată Gala Bute. 

De asemenea, a fost reaudiat și fostul consilier al Elenei Udrea. Ștefan Lungu a dat o declarație mai amănunțită cu privire la aciuzațiile potrivit cărora oamenii de afaceri plăteau comisioane nelegale către funcționari din Minister pentru a se asigura că această instituție face la timp plățile pentru contractele aflate deja în derulare.

Potrivit lui Ștefan Lungu aceste comisioane erau o practică obișnuită în Ministeru și se ridicau 10 % din valoarea contractelor acordate de Minister. 

Citiți și: 
Elena Udrea, file de dosar penal. DNA a trimis la Parlament în 2015 zece cereri de anchetare și arestare pe numele fostului ministru
DNA: 10.000 de euro din banii obținuți pentru Gala Bute au mers la „postacii” PDL
Elena Udrea, clarificări pe Facebook în ceea ce privește dosarul „Gala Bute”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri