Elena Udrea neagă acuzațiile aduse de Ana Maria Topoliceanu, fosta sa prietenă

Data publicării:
udrea topoliceanu

Tudor Breazu este omul de afaceri arestat în dosarul Gala Bute, pentru că ar fi intermediat presupusa mită primită de Elena Udrea. Ana Maria Topoliceanu a mărturisit procurorilor că împreună cu acesta şi cu fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, au fost rotiţele care învârteau mecanismul corupţiei pus la cale de fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului.

„(...) Am vorbit cu Elena Udrea despre modalitatea în care urmau să fie transferaţi aceşti bani şi ea mi-a spus să îi iau prin intermediul societăţii administrate de Breazu Tudor, zis Cici, un prieten comun”, a declarat Ana Maria Topoliceanu, potrivit Referatului DNA.

Fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii a declarat că aproape orice contract semnat de Ministerul Dezvoltării şi Turismului era taxat în momentul în care era atribuit. Firmele care primeau contracte virau 10 la sută din valoarea acestora în contul societăţii administrate de Ştefan Lungu.

Apoi, pentru a crea o aparentă legalitate a sumelor obţinute în felul acesta, Ştefan Lungu vira banii în conturile societăţii comerciale administrate de Tudor Breazu şi semna cu acesta un contract de consultanţă. Tudor Breazu îi scotea numerar şi-i preda Anei Maria Topoliceanu, care, în cele din urmă, îi ducea Elenei Udrea.

În felul acesta s-ar fi învârtit sume impresionante de bani despre care, acum, Ana Maria Topoliceanu nu vrea să mai vorbească.

Procurorilor însă le-a spus mai multe. Fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii a recunoscut, în faţa anchetatorilor, că i-a dus personal mita Elenei Udrea, fie la locuinţa acesteia din cartierul Floreasca, fie direct în biroul de aici din Ministerul Dezvoltării şi Turismului.

Acces direct la Elena Udrea avea şi Tudor Breazu. El ar fi achitat mai multe servicii de care ar fi beneficiat fostul ministru al Turismului.

O vacanţă în Grecia, la hotelul Danai Beach Resort, unde preţul mediul al unei camere este de aproape 1.000 de euro pe noapte, dar şi costurile petrecerii organizate în Predeal, în decembrie 2012, de ziua acesteia. Nota de plată a fost 13.000 de lei.

Şi Ana Maria Topoliceanu ar fi avut de câştigat. Alături de Tudor Breazu, ar fi călătorit la Florenţa, Paris, Viena şi Frankfurt, spun procurorii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri