Elena Udrea poate fi reținută, nu și arestată. Liberalii cer reluarea votului

Data publicării:
elena udrea-inquamphotos -28.10.2015

FOTO Inquam Photos

ACTUALIZARE 18.48. Liberalii cer reluarea votului pentru Elena Udrea.

ACTUALIZARE 18.27. „Nu am crezut că se va vota a treia arestare, pentru că este strigător la cer. Ăsta e circ, nu e justiție. Au dat-o ca la rabin: să fie una pentru Udrea, una și pentru procuror. Eu vă rog să mă urmăriți de mâine încolo”, a spus Elena Udrea, după aflarea rezultatului votului. 

ACTUALIZARE 18.18. Situația s-a lămurit: 123 de deputați au votat în favoarea reținerii Elenei Udrea. Pentru arestare au votat 115 deputați, însă ar fi fost nevoie de 122. 

ACTUALIZARE 17.58. Și Elena Udrea a părăsit sala plenului. Renumărarea votului nu s-a încheiat încă. 

ACTUALIZARE 17.48. Deputații care numără voturile au decis să renunțe temporar la numărătoarea voturilor pentru reținerea Elenei Udrea și să treacă la cele pentru arestarea preventivă, în speranța că se vor lămuri cum au votat aleșii și în cazul reținerii. Ei vor încerca să coroboreze informațiile, pentru a calcula rezultatul votului.

Surse liberale spun că în urna albă ar fi 125 de voturi, ceea ce înseamnă că Elena Udrea poate fi reținută. Surse social democrate spun însă că nu sunt suficiente voturi pentru reținerea fostului ministru. 

ACTUALIZARE 17.30. Numărătoarea voturilor se prelungește. Elena Udrea a rămas aproape singură în sală. Cei mai mulți deputați au părăsit plenul, așa că votul nu poate fi reluat.

ACTUALIZARE 17.02. Deputaţii au votat cererea procurorilor DNA privind reţinerea Elenei Udrea, dar rezultatul este incert. Iniţial, au fost numărate 119 voturi "pentru". Era nevoie de 122 de voturi pentru încuviinţarea reţinerii.

Astfel, deputaţii au decis să renumere voturile.

ACTUALIZARE 15.55. Elena Udrea poate fi urmărită penal, au decis deputaţii. Au fost 193 deputaţi care au votat "pentru", iar 106 "împotrivă".

ACTUALIZARE 14.30. Discursul Elenei Udrea în Parlament:

Sunt a treia oară în faţă dumneavoastră. Am stat 7 zile în arest preventiv, apoi în arest la domiciliu, apoi 72 de zile în arest preventiv, apoi în penitenciar la Târgşor.

Ce stat de drept este acela în care un om este arestat preventiv, nu este întrebat măcar de acuzaţiile care i se aduc?

Ce pericol reprezintă un om aflat sub control judiciar de 130 de zile? Ce fapte recente ale mele justifică o nouă cerere de arestare?

Sunteţi chemaţi să daţi un vot în orb. Trebuie să fiu redusă la tăcere, pentru că atunci când am ieşit nu am tăcut.

Trebuie să fiu trimisă în beci.

Urmărirea penală nu începe în momentul în care dvs daţi un vot. Procurorul da o rezoluţie de urmărire penală. Însă nici măcar aparenţa de legalitate nu îi mai interesează.

Cazul Ponta arată implicarea DNA în lupta politică. Este evident că se încearcă schimbarea guvernului Ponta.

În democraţie, guvernările se schimbă prin vot popular.

La fel se doreşte schimbarea celui de-al doilea om în stat.

Nenumărate dosare care apar că ciupercile după ploaie pe numele meu. Cei care mă arestează azi au stat cu mine la masă. De ce nu au spus de atunci? Ori au fost complici, ori nu au ştiut şi au fost incompetenţi, ori eu nu sunt coruptă.

Spre deosebire de celelalte două dosare, în acest caz ştiu lucruri şi le voi spune dacă sunt întrebată.

Nu am luat niciodată bani de la Buzăianu. Dacă vobim însă de acuzaţii de finanţare a campaniilor electorală, atunci cred că discuţia trebuie să fie onestă, să se refere la toată clasa politică din ultimii 26 de ani.

Nu am fost cel mai bun ministru, dar am spus mereu adevărul.

Resping acuzaţiile în mod categoric în forma în care le-a făcut parchetul”.


Miercuri, de la ora 13:00, începe dezbaterea cererilor ministrului Justiției privind începerea urmăririi penale în cazul doamnei deputat Elena Udrea și apoi cererea procurorului general privind reținerea și arestarea Elenei Udrea”, a anunțat secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici. El a adăugat că va fi vot secret cu bile pe raportul privind începerea urmăririi penale și apoi un apel cu două voturi pentru reținere și pentru arestare.

Vinerea trecută, cererea DNA privind reținerea și arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată în Comisia juridică. Deputații juriști au aprobat doar cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea.

Elena Udrea promite dezvăluiri în faţa Parlamentului. Fostul ministru al Turismului se plânge că nu a fost audiată de procurori în noul dosar în care este acuzată că ar fi pretins şi primit 5 milioane de euro mită. „Voi spune de la tribuna parlamentului adevărul despre ce se întâmplă azi în România. Nu le-am cerut niciodată să voteze într-un fel sau altul. O să le spun lucrurile care țin de evidența unui abuz. Nu se poate să ceri de trei ori arestarea preventivă. Eu sunt sub control judiciar, sunt sub o măsură preventivă. Care este nevoia de a fi arestată din nou preventiv? Și o să le spun lucruri care țin de contextul în care se află România astăzi. În rest nu o să le solicit nimic”, a declarat deputatul Elena Udrea.




Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri