Elena Udrea rămâne în arest

Data publicării:
udrea creata rade catuse - inquamphotos 2

Fostul ministru Elena Udrea, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja și Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, rămân în arest preventiv în dosarul „Gala Bute”, a decis joi Înalta Curte de Casație și Justiție, care a menținut măsurile luate față de aceștia. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată. 

Toţi inculpaţii din dosarul Gala Bute, inclusiv cei arestaţi preventiv, au participat la o etapă preliminară a procesului, în care judecătorii stabilesc dacă se mai impun sau nu măsurile privative de libertate.

În actele pe care le-au trimis în instanţă, procurorii au încercat să demonstreze că Elena Udrea şi-a făcut cumpărături de lux cu mita pe care a primit-o din contractele aprobate tot de ea, prin Ministerul Dezvoltării Regionale.

O geantă Hermes al cărei preţ este cuprins între 50.000 şi 100.000 de dolari ar fi fost pe lista de achiziţii. Elena Udrea are în acest moment trei dosare. Este judecată în „Gala Bute” şi „Microsoft", iar într-o a treia cauză deschisă pe numele său procurorii anchetează modul în care ar fi fost finanţat Partidul Democrat Liberal din mita primită în Gala Bute. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri