Elena Udrea vrea alt procuror: „Nu am încredere în corectitudinea și imparțialitatea dânsei”

Data publicării:
femeie cu breton

Actualizare 14:00. Elena Udrea a ajuns din nou la Direcția Națională Anticorupție. DNA i-a respins cererea de recuzare a procurorului, așa că deputatul va da declarații în fața aceluiași anchetator care a întocmit al doilea dosar al acesteia.


Actualizare 13:00. Elena Udrea va fi cercetată în cel de-al treilea dosar de procurorul pe care astăzi l-a contestat. DNA i-a respins cererea de recuzare a anchetatorului.


Actualizare 10:40. Elena Udrea a plecat de la sediul DNA. Ea urmează să se întoarcă la ora 14:00, pentru a da declarații. La ieșirea din sediul DNA, Elena Udrea a anunțat că a depus o cerere de recuzare a procurorului de caz, iar dacă cererea va fi respinsă, va accepta să dea declarații în fața aceluiași procuror.

Nu cresc că este surprinzător, pentru că am depus două sesizări la CSM legat de modul în care se derulează ancheta împotriva mea și modul în care s-a derulat ancheta și în luna martie. Vorbeam de aceeași doamnă procuror. Nu am încredere în corectitudinea și imparțialitatea dânsei, prin urmare am făcut cerere de recuzare”, a declarat Elena Udrea, răspunzând că „în niciun caz” nu vrea să tragă de timp cu această cerere.

Fostul ministru a vorbit și despre viitorul politic. „Planurile mele nu mai sunt legate de politică în acest moment, sunt legate de abuzurile sistemului care se întâmplă în România. Nu mai am planuri legate de politică”,, a spus Elena Udrea.


Reporter: Pregătită pentru declaraţii? Aţi zis să vă urmărim de astăzi.

Elena Udrea: De foarte mult timp pregătită pentru declarații. Dacă aș fi fost chemată înainte de tot circul arestării, aș fi dat declarațiile de atunci.

Reporter: Vă gândiţi că veţi ieşi iarăşi cu cătuşe din sediul DNA?

Elena Udrea: Nu știu, se mai practică cătușele? Sunt ilegale!

Reporter: Credeţi că vor da avizul pentru reţinere?

Elena Udrea: Vom vedea.

Pe același subiect

Alina Gorghiu: Votul în cazul Udrea arată o înțelegere categorică între Ponta, PSD, Udrea, Băsescu și Oprea

Elena Udrea, la Digi24: „Chiar și cei mai înverșunați adversari ai mei au înțeles că e un abuz”

Premieră în Parlament. Cum s-a ajuns ca deputaţii să voteze pentru reţinerea Elenei Udrea, dar nu şi pentru arestarea ei

Plenul Camerei Deputaților a admis, miercuri, cererea privind reținerea și a respins arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea.

Încuviințarea reținerii a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 123 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă".

Deputații au respins încuviințarea arestării preventive, înregistrându-se 115 voturi "pentru" și 105 "împotrivă", în condițiile în care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi - majoritatea deputaților prezenți. Ca urmare, în acest caz nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea hotărârii.

Anterior, plenul Camerei Deputaților aprobase cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi "pentru" și 106 "împotrivă".

Într-o intervenție telefonică, ieri, la Digi24, Elena Udrea a comentat votul de miercuri din Parlament.

„Faptul că la ultimele două voturi, legate de reținere și arestare, au mai rămas în sală doar 200 de parlamentari arată că și pentru parlamentari, oricât de adversari am fi fost, a devenit evident că e un abuz. Instrumentul arestării preventive în România e folosit abuziv numai în cazul liderilor politici și afaceriştilor. Nu mai contează pentru nimeni dacă un violator sau criminal e arestat preventiv, arestul preventiv trebuie să prevină ceva. Ce poți să mai previi să vrei să o arestezi a treia oara pe Udrea, când eu sunt deja sub control judiciar? Un judecător a stabilit în mai că nu sunt pericol public”, a adăugat Elena Udrea, la Digi24.

„Chiar și cei mai înverșunați adversari ai mei au înțeles că e un abuz și că Parlamentul are dreptul să cenzureze eventualele abuzuri ale puterii judecătorești”, a completat ea.

Deputatul a mai spus că e o luptă pentru imagine a procurorilor: „Anchetele se fac și cu scopul de a câștiga imagine”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri