Eleve racolate de traficanți

Data publicării:
Untitled

Din ancheta procurorilor DIICOT reiese că Paul Mânzu, un cunoscut interlop din Timişoara, este liderul grupului infracţional care racola şi obliga minorele să întreţină relaţii sexuale. De dimineaţă, anchetatorii, însoţiţi de mascaţi, au descins chiar la adresa principalului suspect.

În acelaşi timp, alţi ofiţeri din trupele speciale percheziţionau 18 locaţii din Timişoara şi Arad, de unde au ridicat 15 persoane implicate în acest dosar. La scurt timp la sediul DIICOT au fost aduşi mai mulţi suspecţi şi martori pentru audieri.

Reporter: Vedem că ai venit cu un bagaj, te aştepţi să fii reţinut?

Paul Mânzu, liderul grupării: Nu.

Minorele erau racolate chiar din apropierea şcolilor în care studiau. Erau seduse prin metoda „Lover boy", însă ulterior aflau că trebuie să întreţină relaţii sexuale cu diverşi clienţi în schimbul unor sume de bani care ajungeau direct în conturile membrilor reţelei infracţionale”, transmite corespondentul Digi24 Maria Rohnean.

Printre clienţii reţelei ar fi şi un judecător, un patron de cluburi, dar şi un membru al formaţiei DJ Project.

DJ Gino Manzotti, suspect: Hai mă, terminaţi cu prostiile! V-am spus, este prietenul meu de 16 ani, Paul!

Mai mult, procurorii spun că fetele care refuzau să se prostitueze erau ameninţate. Judecătorul suspectat că era unul dintre clienţi a fost deja pus sub acuzare de procurorii DIICOT pentru şantaj, dar şi pentru că s-a folosit de serviciile unei persoane exploatate.

procuror-şef Mircea Andreş, DIICOT Timiş: Una dintre victime s-a plâns că a fost şantajată de el pentru că dacă nu mai vrea să presteze serviciile la care el o supunea, el avea diferite filmuleţe cu ea pe care le va arăta părinţilor.

Anchetatorii spun că intermedierea dintre clienţi şi fetele minore racolate de reţea era făcută de un poliţist care a fost, la rândul lui, adus la audieri.


Actualizare 8:00. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, au loc nouă percheziţii în Timişoara, una în comuna Dumbrăviţa, aflată lângă Timişoara, şi încă una la Arad, într-un dosar de trafic de persoane.

Sursele citate susţin că suspecţii plasau tinere, unele minore, unor clienţi dispuşi să plătească pentru a întreţine relaţii sexuale cu acestea. Aceleaşi surse mai spun că reţeaua era condusă de Paul Vasile Mânzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timişoara la vila căruia aveau loc întâlnirile între fete şi clienţi. Fetele erau filmate în timp ce întreţineau relaţii sexuale cu clienţii, iar dacă acestea refuzau pe viitor să se supună, erau ameninţate că imaginile video vor fi trimise părinţilor lor.

Sursele citate spun că vizat de percheziţii este şi Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, acum soţia lui Ilie Năstase. Torj ar fi făcut parte din aceeaşi reţea.

Conform aceloraşi surse, o percheziţie are loc la locuinţa unui poliţist de la Secţia 1 Poliţie Timişoara, Ovidiu Gâţan, care în anul 2013 a mai fost implicat într-un scandal, după ce un bărbat l-a acuzat că l-a bătut.

De asemenea, locuinţa lui DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, este percheziţionată joi dimineaţa, afirmă sursele citate, care spun că cei doi, Ovidiu Gâţan şi DJ Gino Manzotti, sunt cercetaţi pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul ştia că este victima traficului de persoane.

Ceilalţi suspecţi vor fi cercetaţi pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

În total peste 25 de persoane suspectate urmează să fie duse la audieri, în acest caz.

Pe lângă acestea, vor fi audiaţi un avocat şi un judecător, ambii din Timişoara, dar şi mai mulţi oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor, spun sursele citate.


Percheziţiile au loc la 19 adrese. Procurorii DIICOT caută 15 persoane suspectate că racolau minore şi le forţau să se prostitueze. Printre membrii reţelei se numără un judecător, un avocat și un medic.

Grupul infracţional este condus de un interlop din Timişoara.

Fetele racolate au vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, racolate chiar din şcoli. Cele care refuzau să se prostitueze erau şantajate şi ameninţate.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri