Eliberarea lui Dan Voiculescu, judecată mai devreme

Data actualizării: Data publicării:
dan voiculescu agerpres 7625441

Cererea de eliberare condiţionată a lui Dan Voiculescu va fi discutată mai devreme. Fostul senator a obţinut devansarea cu mai bine de o lună a termenului stabilit la Judecătoria Sectorului 5 pentru soluţionarea cererii sale.

Iniţial, instanţa a hotărât să analizeze eliberarea anticipată la mijlocul lui ianuarie, însă noul termen va fi chiar săptămâna viitoare, în 13 decembrie.

Instanţa de la Judecătoria Sectorului 5 care va analiza cererea lui Dan Voiculescu va lua în considerare şi recomandarea făcută de Comisia de liberări condiţionate de la Penitenciarul Rahova.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a declarat, potrivit News.ro, că Dan Voiculescu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru liberare condiţionată, respectiv fracţia din pedeapsă executată, comportament exemplar şi stăruinţă în muncă, precizând că acesta nu a avut abateri de când a fost încarcerat.

După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi: "Omenirea, încotro?", "Dezvoltarea economică durabilă", "A patra cale", "Efecte de antrenare a investiţiilor străine în economia românească 1990-2014", "Economia românească", "Investiţii străine directe - vector al dezvoltării economice", "Managementul riscului în accesarea şi gestionarea fondurilor europene", "Clasa de mijloc - teoria şi practica antreprenorială", "Consideraţii asupra teoriei lui Maslow - Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale" şi "Teoria valorii - Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale". Şapte dintre acestea au recomandări de la profesorul Dumitru Miron, fost decan al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE.

Dan Voiculescu a fost condamnat în urmă cu doi ani la la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

În dosarul "ICA” au mai fost condamnaţi fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.

Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiţionat în 26 septembrie, după ce a executat doi ani din pedeapsă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri