Elicopter prăbuşit. Ce vor să lămurească procurorii

Data publicării:
elicopter prabusit - 7191575-Mediafax Foto-Adrian Boioglu

 Manevre de resuscitare a uneia dintre victime FOTO: MediafaxFoto

Deja în dosar s-a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă, dar şi pentru nerespectarea şi neasigurarea normelor de securitate în muncă. Se cercetează atât modul în care s-a produs accidentul aviatic, cât şi felul în care s-a intervenit.

Ofiţerii trimişi de la centru vor să afle de ce nu a pornit motorul şalupei care a ajuns la locul incidentului. De asemenea, anchetatorii strâng informaţii despre cum s-a făcut instrucţia periodică a militarilor. Timpii de răspuns la solicitările venite la 112 vor fi şi ei verificaţi.

Anchetatorii vor verifica şi modul în care s-au făcut inspecţiile periodice la maşinile şi echipamentele aflate în dotarea ISU Dobrogea.

Pentru că nu s-a acţionat aşa cum trebuia în cazul accidentului, prefectul judeţului Constanţa şi-a pierdut funcţia. Acesta ar fi trebuit să coordoneze nu numai echipajele de la SMURD, dar şi echipajele locale. De asemenea, comandantul ISU Dobrogea, colonel Viorel Jianu, a fost eliberat din funcţie.

În plus, procurorii DNA Constanţa au deschis un dosar penal privind modul în care Consiliul Judeţean Constanţa a achiziţionat, în 2013, elicopterul trecut ulterior la SMURD. Potrivit raportului medico-legal, pilotul şi copilotul au murit înecaţi. Doctoriţa Laura Vizireanu a murit în urma hipotermiei şi a şocurilor produse în urma accidentului.

Citiţi şi:

Elicopter SMURD prăbușit. Experiment: Mașina Digi24 a ajuns mai repede decât pompierii la lacul Siutghiol

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri