Emil Hurezeanu, despre arestații preventiv care ar putea scăpa de cătușe: „S-au atins niște praguri inimaginabile ale corupției!”

Data publicării:
catuse

Jurnalistul Emil Hurezeanu este de părere că „există pericolul unui pendul”. „Dacă unii cred că se exagerează într-o parte, aproape că sunt obligați să exagereze în cealaltă parte. Aici avem o mare problemă, pentru că probabil soluțiile trebuie să vină și din altă parte, din partea societății civile, a specialiștilor. Se pot judeca lucrurile și cu măsură. Specialiștii recomandă atenție și un echilibru. Echilibrul acesta trebuie să funcționeze și în judecată și în relațiile dintre puteri. Dacă politicienii recurg acum la o contraofensivă care are aspecte discriminatorii, care se pot sesiza în practicile abuzive ale DNA, nu ajungem la nicio soluție. Sunt niște instrumente, niște metode de a potrivi lucrurile: CEDO, practici internaționale. Să nu aruncăm de fiecare dată și copilul cu apa din cristelniță”, a declarat Emil Hurezeanu la Digi24.

Acesta a mai spus că în ultima vreme „a devenit foarte penibil să te afli la mijloc și să încerci să ceri nuanțe”. „E chiar obligatorie înregimentarea într-o parte sau alta? Lumea se încarcă în poziții conflictuale, polarizate. S-au atins niște praguri inimaginabile ale corupției! Există o legătură între cangrena la vârf și ineficiența politicii în societate? Există. E vorba de banii care nu ajung unde trebuie. Există o cultură a corupției, dincolo de un fenomen al corupției! Trebuie găsit un echilibru între acțiunea punitivă. E nevoie și de respectarea drepturilor omului. Dintre acești oameni fac parte și procurorii, judecătorii, avocații. Există societatea civilă care ar trebui să discute lucrurile”, a mai spus Emil Hurezeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri