Eşalonul 2 din dosarul Mafia cărnii, în faţa judecătorilor. Alte trei persoane din reţea află dacă vor ajunge după gratii

Data publicării:
inchisoare-4

Cei doi inspectori de la DSV Cluj şi administratorul firmei Michelangelo, cea mai mare firmă din Cluj care face comerţ cu carne, află vineri dacă vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Cei trei au fost reţinuţi joi în dosarul „Mafia cărnii”, fiind al doilea lot care ajunge în faţa judecătorilor în acest caz.

Administratorul societăţii clujene Michelangelo, Andrei Sileanu, a fost reţinut în dosarul de evaziune fiscală şi de punere în vânzare a produselor expirate. Este a doua persoană din conducerea societăţii inculpate în acest caz, după ce săptămâna trecută patronul fimei, Sorin Seleşiu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, Andrei Sileanu îi mituia pe inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului cu produse din carne, pentru a putea scoate la vânzare carnea stricată.

Reţinuţi au fost şi doi inspectori sanitar-veterinari care îl anunţau pe Sileanu când se pregăteau controale de specialitate, pentru ca acesta să ascundă marfa alterată.

Joi a fost audiat şi directorul DSV Cluj, Nicolae Pivariu, în calitate de martor; audierile au dus la punerea acestuia sub acuzare.

Numărul celor arestaţi în acest caz a ajuns la zece. Prejudiciul estimat de procurori se ridică la aproape 24 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri