Europarlamentar PSD: Profesorii implicați în lucrările scrise de deținuți nu au făcut nimic ilegal

Data publicării:
colaj voiculescu borcea diaconescu becali-1

 

Sunt profesori, cercetători la instituții de învățământ superior, de cercetare din România, dar acțiunile dânșilor sunt acțiuni individuale. Sunt convins că în instituțiile de învățământ superior sau instituțiile de cercetare vor avea grijă, prin prisma menținerii prestigiului lor, să discute subiectele acestea și să ia decizii”, a declarat duminică, la Digi 24, ministrul Educației. Să înțelegem de aici că urmează ca, pe baza îndemnului de mai sus, instituțiile academice unde își desfășoară activitatea profesorii respectivi (că doar este autonomie universitară, nu-i așa?) îi vor trage la răspundere pentru că au sprijinit aplicarea legii? Căci prevederea reducerii pedepsei ca urmare a realizării unor lucrări în detenție este, din câte știu, prevăzută de lege! Și atunci, pentru ce să fie puși profesorii respectivi în discuția „organizațiilor de bază” ale instituțiilor academice de care depind, că nu au făcut nimic ilegal? Doar pentru că „autoritățile” nu sunt mulțumite cu existența acestei prevederi de reducere a pedepselor? Nu e mai ușor să schimbi legea?”, a scris Pașcu, pe pagina sa de Facebook, transmite Agerpres.

Adrian Curaj, despre coordonatorii lucrărilor scrise după gratii: Sunt implicaţi în nume personal

Insist pe responsabilitatea instituţiilor de învăţământ. Profesorii, cercetătorii, care sunt implicaţi în aceste cazuri sunt implicaţi în nume personal, deci nu sunt abordări instituţionale. Sigur, sunt profesori, sunt cercetători la instituţii de învăţământ superior, de cercetare din România, dar acţiunile dânşilor sunt acţiuni individuale.

Sunt convins că instituţiile de învăţământ superior sau instituţiile de cercetare vor avea grijă, prin prisma menţinerii prestigiului lor, să discute subiectele acestea şi să ia decizii.

Eu insist pe responsabilitatea instituţiilor de învăţământ superior şi de cercetare. Numai acolo e expertiza necesară să decidă asupra unui subiect sau altul”, a declarat ministrul Adrian Curaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri