Evaziune fiscală prin firme de securitate. Procurori: statul a fost prejudiciat cu 10 milioane de euro

Data publicării:
masina politiie

80 de poliţişti au descins de dimineaţă în mai multe imobile ale celor care administrează firmele fantomă.

Zece astfel de firme şi un circuit ilicit al banilor ar fi prejudiciat statul român cu 10 milioane de euro. Timp de trei ani, firma de pază vizată de anchetatori ar fi rulat sume uriaşe care reprezentau servicii şi achiziţii fictive înregistrate în contabilitatea unor societăţi controlate de apropiaţi ai lui Alin Ionescu, patronul firmei de securitate.

„În scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro”, potrivit poliției.

Surse din cadrul anchetei spun că firmele fantomă nu aveau angajați pentru servicii de pază şi protecţie şi nici autorizaţie de la poliţie pentru astfel de activităţi. În ultimii cinci ani, compania de pază vizată de anchetatori a avut contracte cu statul prin care asigura paza şi mentenanţa unor obiective de securitate din instituţii publice.

Aproape 9 milioane de lei a fost contractul semnat de exemplu cu Loteria Română. Firma de secuiritate păzește sediul acesteia și mai multe sucursale.

Alin Ionescu este cel care controlează firma de securitate vizată de ancheta poliţiştilor de la fraude. Bărbatul este cunoscut ca un prosper om de afaceri în domeniul imobiliar.

12 persoane sunt vizate acum de ancheta care îl acuză pe Alin Ionescu de evaziune fiscală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri