Exclusiv | Cum decurge o spargere în 60 de secunde

Data actualizării: Data publicării:
academia infractorilor

Au dat spargeri spectaculoase, în valoare de 10 milioane de euro, în toată Europa. Erau antrenaţi şi conduşi după reguli militare. Timpul era singurul lor duşman. O spargere la minut, incredibila poveste a Academiei Infractorilor spusă de după gratii de membrii ei. Duminică, de la 14:05, la „Din interior”.

„Lucrez de foarte mulţi ani în crimă organizată, dar până la această grupare nu am mai întâlnit un cod, atât de bine pus la punct, atât de bine scris”, declară un procuror de caz de la DIICOT.

„Eu m-am obişnuit cu ideea că toţi vom muri într-o zi”, spune Petru Bogdan Movilă, membru „Academia Infractorilor”.

Lovituri fulgerătoare în cele mai mari magazine de lux din Europa. Organizare perfectă, sincronizare, pregătire fizică drastică, antrenamente demne de trupele speciale. Mereu cu un pas înaintea Interpolului și a DIICOT-ului.

„(Reporter: Poliţia are nevoie de câte minute ca să intervină?) Are nevoie de 3-5 minute. Noi încercam să scoatem până într-un minut”, spune Cosmin Munteanu, zis „Calu”.

Din închisoare, doi dintre membrii grupării ,,Academiei Infractorilor Români” povestesc pentru Digi24 cum au reușit să devină cei mai rapizi și mai sofisticați hoți din Europa.

„Vă daţi seama, dacă noi făceam o săptămână pe lună dintr-o lună antrenamentele astea, eram obişnuiţi, era ceva normal, nu mai era wow!, ne obişnuisem cu asta. Şi fiecare din cei care dădeau o spargere aveau un rol, era clientul... Depinde de la faptă la faptă diferea modul de acţionare, era altfel, şi clientul şi agentul, mai erau care se costumau în femeie. Unul care era mai micuţ, putea să se deghizeze, pentru a păcăli angajatul de a intra în instituţie, fără a intra în forţă gen, să intri frumos, uşor, să nu mai trebuiască să spargi uşile, scoteam noi timp mai puţin prin chestia asta”, povestește Petru Cosmin Munteanu, membru „Academia Infractorilor”.

Urmăriți și alte declarații în exclusivitate, dar și cum a fost destructurată o bandă infracțională ca-n filme, duminică, de la ora 14:05, la „Din interior”, la Digi24.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri