Fiica unui fost ofiţer de la Combaterea Fraudelor şi şeful de cabinet al prefectului de Arad, suspecţi într-un dosar cu carduri clonate

Data publicării:
CardBancomat

Cardurile americanilor erau clonate cu ajutorul unui soft special. Românii identificau sistemele POS vulnerabile din Statele Unite ale Americii şi, cu ajutorul unui program, furau datele în momentul în care se făceau tranzacţii. Restaurantele, fast-food-urile şi benzinăriile erau locurile din care erau colectate informaţii, spun anchetatorii.

Românii câştigau de două ori. O dată pentru că vindeau datele cu care se clonau cardurile, apoi încasau şi jumătate din banii furaţi de la americani.

La audieri a fost chemată şi fiica unui fost ofiţer de la Combaterea Fraudei din Mehedinţi. Tânăra, care administrează o firmă din Drobeta-Turnu Severin, face parte din reţeaua care a clonat 6.000 de carduri bancare emise în Statele Unite, spun anchetatorii. Liderii grupării erau din Mehedinţi.

„În momentul în care se făcea plata cu un card bancar, reuşeau să fure datele conţinute de card şi erau transferate la o adresă de mail care era accesată de membrii grupului şi pe urmă vândută la alţi infractori”, spune Mircea Andreş, procuror-şef DIICOT Timiş.

Informaţiile erau vândute unor complici din Rusia şi Pakistan. Ei clonau cardurile americanilor şi scoteau banii de la bancomatele din ţările lor. Înşelătoria a început din 2008, spun agenţii Biroului Federal de Investigaţii din Statele Unite. Ei au luat urma suspecţilor şi aşa au ajuns în România. Astăzi, 21 de oameni au fost duşi la audieri, în biroul procurorilor. Inclusiv şeful de cabinet al prefectului de Arad, un om în vârstă de 65 de ani. Avocatul lui spune că bărbatul este nevinovat. Infractorii ar fi reuşit să intre de la distanţă în computerul lui, ca să intre pe adresa de e-mail, unde erau trimise datele furate de pe carduri.

Directorul cancelariei prefectului judeţului Arad nu s-a prezentat astăzi la serviciu. Instituţia prefectului nu a fost înştiinţată oficial în privinţa vreunui act care ar însemna o acuzaţie la adresa domnului”, spune Lucian Cozma, purtător de cuvânt Prefectura Arad.

Gruparea cu lideri în România a furat bani din 109 bănci din Statele Unite. Până acum este vorba despre 150.000 de dolari, dar suma ar putea creşte, spun anchetatorii.

Unul dintre tinerii despre care anchetatorii bănuiesc că ar face parte din această reţea deţine două autoturisme, dintre care un Jaguar, dar şi un apartament situat într-o zona rezidenţială.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei 21 de suspecţi pot fi condamnaţi la 7 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri