Finul fostului judecător Toni Greblă și un fost ofițer SPP, reținuți

Data publicării:
catuse GettyImages-511637734-2
Foto: Guliver/GettyImages

 Foto: Gulliver/ Getty Images

Locuinţele lui Ion Bîrcină şi lui Liviu Târşea, fostul patron al firmei de pază G4S, au fost percheziţionate joi de anchetatori. Poliţiştii au făcut joi 23 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Galaţi, Gorj şi Argeş, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor firme şi la locuinţele unor persoane.

La audieri au fost aduse 22 de persoane, printre care şi Ion Bîrcină.

„Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2009 - 2014, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active de pe raza municipiului Bucureşti au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, prejudiciul astfel cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 14 milioane lei (echivalentul sumei de aproximativ 3 milioane euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată”, arată Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Ion Bîrcină este judecat, din septembrie 2015, pentru cumpărare de influenţă, în dosarul în care este acuzat şi Toni Greblă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010 - 2015, Toni Greblă, senator şi, ulterior, judecător la Curtea Constituţională, a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină bunuri şi servicii pentru a-l ajuta să obţină contracte în domeniile energie şi transport fier vechi, promiţându-i că intervine la funcţionari publici din companii de stat, ministere, autorităţi publice centrale şi locale.  

Citiți și: 
Instanța supremă menține interceptările în dosarul fostului judecător al CCR, Toni Greblă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri