Fiu de bancher, condamnat la 5 ani şi şase luni de închisoare după ce a ucis doi oameni într-un accident rutier

Data publicării:
ciocanel-4

El a fost obligat să plătească şi daune de 300.000 de euro, a zecea parte din valoarea totală a daunelor solicitate.

Decizia de astăzi a Judecătoriei sectorului 1 a fost deja contestată la instanţa superioară.

Andrei Andronie venea din club şi se urcase beat la volan. Pe Calea Floreasca, tânărul nu a mai putut ţine drumul drept şi a spulberat un taxi. Martorii tragediei spun că tânărul gonea nebuneşte pe şosea.

Nimeni din taxi nu a supravieţuit. Nici şoferul, nici clienta lui, o studentă. Stupefiant este că tânărul care a provocat accidentul nu a avut nici remuşcări, nici compasiune. Martorii accidentului au ascultat cuvinte dure rostite de Andrei Andronie.

„Mă ... pe ei de morţi, că nu eram pe trecere de pietoni”, ar fi spus tânărul, la adresa victimelor, se arată în rechizitoriu.

Şi poliţiştii au avut mult de furcă.

„În timp ce ne deplasam spre INML, l-am întrebat pe inculpat dacă este conştient că a accidentat mortal două persoane, iar acesta a răspuns: "Îmi bag ... în ei de morţi, eu oricum plec în Olanda, că am bilet de avion". Că se ... pe el de permis şi de maşină, că în trei luni îşi ia permisul înapoi”, este declaraţia unui poliţist, existentă la dosar.

Acelaşi anchetator le-a declarat procurorilor că Andrei Andronie i-ar fi promis bani pentru a-l ajuta să scape de dosarul penal: „În drum spre INML, inculpatul a promis că îmi dă mie şi colegului meu 5.000 sau 10.000 de euro şi că vine tatăl lui şi ne îmbracă în bani”.

La o zi după accident, procurorii l-au reţinut pe Andrei Andronie pentru ucidere din culpă.

A stat 30 de zile în arest preventiv, după care judecătorii au decis că poate fi cercetat în libertate.

Taximetristul care a murit în accidentul din noiembrie 2011, de pe Calea Floreasca, era absolvent a fouă facultăţi şi se pregătea de nuntă, au declarat rudele acestuia, după evenimentul rutier.

Robert Ştefan Micu avea 32 de ani. Sora şi unchiul acestuia au declarat, după accidentul în urma căruiaŞtefan Micu şi-a pierdut viaţa, că acesta practica taximetria în timpul liber, în rest activând în cadrul unui ONG.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri