Fiul fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, condamnat definitiv pentru accidentul cu 3 morţi din 2011

Data publicării:
ciocanel-2

Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare pe fostul preot de la Parohia Lăculeţe, din comuna dâmboviţeană Glodeni, care a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă în urma accidentului produs în 8 martie 2011. Atunci, Cergan a lovit cu autoturismul său BMW o Dacie în care se aflau un preot, soţia şi fiica acestuia, în vârstă de 15 ani. Toţi trei au decedat în urma accidentului, relatează Mediafax.

Sentinţa Curţii de Apel Ploieşti este definitivă, iar în luarea deciziei de condamnare judecătorii au aplicat Codul Penal anterior, care este legea penală mai favorabilă în cazul lui Cergan.

Iniţial, Judecătoria Târgovişte îl condamnase pe Florin Cergan la cinci ani de detenţie.

Fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu a fost implicat într-un accident rutier soldat cu moartea a trei persoane, instanţa respingând atunci propunerea de arestare preventivă a acestuia, formulată de către procurori.

Accidentul a avut loc în Târgovişte, la 8 martie 2011, când Cergan, pe atunci preot în Parohia Lăculeţe din comuna Glodeni, conducea un autoturism BMW. Acesta a intrat într-o Dacie în care se aflau preotul Nicolae Nicolae, de la Parohia Gheboaia, soţia şi fiica acestuia, în vârstă de 15 ani, toţi trei decedaţi în accident.

Martorii spuneau, la vremea respectivă, că maşina lui Cergan avea peste 100 de kilometri pe oră.

Iniţial, acesta nu a recunoscut că se afla la volanul autoturismului BMW, însă a doua zi s-a prezentat la Poliţie şi a mărturisit că el a provocat accidentul, fiind reţinut de către procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia de ucidere din culpă

La câteva zile după accident, Arhiepiscopia Târgoviştei i-a ridicat lui Cergan dreptul de a sluji.

Familia victimelor accidentului a acuzat public faptul că dosarul ar fi fost tergiversat din cauza influenţei magistratului.

Totodată, familia victimelor se judecă în continuare pentru despăgubiri în cadrul unui proces civil.

În 2013, judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv de Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar în care sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită pentru soluţii favorabile în dosare.

Luna trecută, Veronica Cîrstoiu a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune şi alte infracţiuni, iar fiul său a primit doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri