Florian Walter, adus la DNA pentru audieri

Data publicării:
florian Walter romprest extradare 06 INQ Octav Ganea-1

Se fac cercetări pentru a afla cum a știut Florian Walter că firma lui este vizată într-un dosar, și astfel a plecat din țară înainte să fie audiat.  

Patronul Romprest, prins în Emiratele Arabe, este acuzat într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu uriaş: 20 de milioane de euro.

Foarte multă vreme nu s-a știu unde se afla omul de afaceri, unele informații spuneau că acesta era în Emiratele Arabe Unite și în urma demersurilor făcute de autoritățile române s-a reușit ca el să intre în custodia Poliției României.

Compania Romprest, potrivit procurorilor DIICOT, a fost acuzată că a derulat tranzacții comerciale fictive cu mai multe societăți comerciale pentru a ascunde mai multe sume de bani. Au fost numiți anumiți reprezentanți legali ai acestei societăți comerciale care nu au putut fi identificați pentru că și-au declarat domiciliile în Republica Moldova sau Ungaria.

Omul de afaceri Florian Walter a dispărut la începutul lunii mai a anului trecut, cu puţin timp înainte ca ofiţerii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT să-i percheziţioneze casa şi firmele. Din vara lui 2015 s-a aflat închis într-un penitenciar din Dubai, iar autorităţile din România au cerut extrădarea. Regele Gunoaielor, aşa cum este poreclit milionarul, este considerat de procurori liderul unei grupării acuzate de evaziune fiscală prin folosirea a 30 de firme fantomă. Anchetatorii susţin că cel mai important rol în acest mecanism l-ar fi jucat Romprest, firma de salubrizare patronată de Florian Walter. 300 de muncitorii aveau contracte încheiate cu firme de apartament şi erau doar detaşaţi la Romprest, spun anchetatorii.

Citiți și: 
Florian Walter, arestat preventiv. Instanţa a confirmat mandatul emis pe numele lui

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri