Florin Iordache, hotărât: Nu retrag Ordonanța și nici nu demisionez

Data actualizării: Data publicării:
iordache

Ministrul Justiției și-a motivat în câteva cuvinte decizia de a delega atribuții către un secretar. De asemenea, a ținut să precizeze că nu va retrage ordonanța și nici nu va demisiona din funcție.

Florin Iordache: „Nu-i nimic nou. Nu am timp cât mă ocup de buget, să fie un secretar de stat să poată semna. Și săptămâna trecută am făcut același lucru. Repet, pentru operațiunile curente. Eu mă duc dimineața și după-amiaza. În perioada cât eu lipsesc din Parlament, cineva trebuie să semneze. Nu e nicio delegare. Delegarea este de operațiuni curente, începând cu salarii și până la răspunsuri către cei care... trebuie să dăm un răspuns foarte clar. Deci, în continuare atribuțiunile de ministru le exercit eu, dar, repet, răspunsurile curente către autorități le poate semna un secretar de stat”.

Întrebat de Ordonanța 13/2017, ministrul Justiției a spus că aceasta „este în Parlament”. „Parlamentul, fără îndoială, va lua cea mai bună... (decizie – n.r.). Își va produce efectele, da, voi avea... încă o dată vă spun și către Parlamentul European sau colegii mei, răspunsul e că în acest moment e în Parlament și ordonanța e perfect constituțională”, a adăugat Iordache.

„Nu retrag nicio ordonanță, nu-mi dau nicio demisie”, a răspuns ministul Justiției când a fost întrebat dacă există posibilitatea să retragă ordonanța după care să demisioneze.

Numele lui Florin Iordache nu va mai apărea astfel pe niciun act în următoarele zece zile.

Această chestiune de drept de semnătură este mai mult pentru situații de urgență.

Florin Iordache a decis să delege dreptul de semnătură către secretarul de stat Constantin Sima. Această decizie ar trebui să intre în vigoare azi, însă Procurorul General al României cere Consiliului Superior al Magistraturii retragerea procurorului-secretar de stat Constantin Sima la Parchet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri