Fost deputat condamnat pentru corupţie, eliberat condiţionat. DNA a contestat decizia

Data publicării:
florin popescu FB 3

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au dispus liberarea condiţionată a fostului deputat Florin Popescu, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru că a cerut, în campania electorală din 2012, peste 60 de tone de pui grill pe care i-a împărţit alegătorilor. Procurorii DNA au contestat decizia Judecătoriei Ploieşti privind liberarea lui Florin Popescu.

În martie 2016, fostul deputat Florin Popescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, pentru că, în campania electorală din 2012, a cerut şi a primit de la o firmă peste 60 de tone de pui grill, pe care le-a împărţit alegătorilor din colegiul său, amintește News.ro.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Florin Popescu, în 27 iunie 2014, acuzându-l că, în 2012, folosindu-se de funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa şi vicepreşedinte al partidului, l-a determinat pe omul de afaceri Rami Ghaziri, denunţător în cauză, să-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei.

Ulterior, Florin Popescu a distribuit puii alegătorilor din judeţul Dâmboviţa, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012. În acea perioadă, Popescu a candidat pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Florin Popescu a fost ales deputat din partea PDL, părăsind ulterior partidul pentru a se alătura PMP, pe vremea când formaţiunea era condusă de Elena Udrea. În urma trimiterii sale în judecată, în 2014, Popescu a demisionat din PMP şi a rămas deputat independent, ulterior demisionând din Parlament înainte de încheierea mandatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri