Fost internaţional, urmărit penal de DNA

Data publicării:
anton-dobos3

Anton Doboş a stat aproximativ o oră la DNA. Nu a făcut declaraţii la ieşire, dar avocatul său a spus că el are calitate de suspect într-un nou dosar disjuns din dosarul Valiza.

Toni Doboş este acuzat de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului "Gloria 1922 Bistriţa" sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.

Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali ar fi oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la "Universitatea Cluj" aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal - Liga I - aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu "CFR 1907 Cluj", preciza DNA.

În 30 august 2008, fostul preşedinte al clubului Universitatea Cluj Anton Doboş a fost implicat într-un grav accident de circulaţie în Cluj-Napoca, în urma căruia a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Cluj. Anton Doboş a fost transferat ulterior la Spitalul de Neurochirugie Cluj, unde i s-a descoperit un hematom, fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

Sorin Vădana, director sportiv al Universităţii Cluj, şi Marius Popescu, fost antrenor secund al U Cluj, au declarat, când au fost audiaţi ca martori la instanţa supremă în dosarul "Valiza", că fostul patron al echipei, Anton Doboş, ar fi convocat ad-hoc fotbaliştii pentru a le spune că vor primi prime.

"Tot el (Anton Doboş - n.r.) ne-a spus să ne retragem într-un colţ al localului pentru a nu fi auzit. Atunci, Doboş le-a zis fotbaştilor că pentru meciul din ultima etapă vor primi o primă consistentă. Toţi au înţeles că prima va fi mai mare decât 400 - 500 de dolari prevăzuţi în regulament. Din cât am putut să aud, suma globală am înţeles că era "1,5"", spunea Vădana.

"Doboş i-a luat pe fotbalişti şi pe mine şi ne-a spus să mergem într-un colţ al localului. Pe mine m-a rugat să stau puţin mai în faţă şi să nu las chelnerii să meargă la masa lor. El a spus că se va da o primă, nu ştiu despre cât era vorba, dar ştiu că nu s-a pomenit de Gigi Becali", spunea atunci Marius Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri