Fost judecător la CCR, luat în calcul pentru funcţia de ministru al Justiţiei

Data publicării:
CCR SESIZARE

Rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituţională, este luat în calcul pentru a prelua postul de ministru al Justiţiei, rămas vacant după demisia lui Florin Iordache.

CCR SESIZARE

Surse din cadrul universităţii ieşene au declarat, marţi seară, pentru News.ro, că rectorul Universităţii "Alexandru Cuza din Iaşi", prof. univ. dr. Tudorel Toader, ar urma să fie propus de către premierul Sorin Grindeanu pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Tudorel Toader are susţinerea premierului Sorin Grindeanu, iar numele rectorului ieşean va fi înaintat preşedintelui Klaus Iohannis pentru portofoliul de la Justiţie, au precizat aceleaşi surse.

"În instituţia noastră de învăţământ se discută intens de azi dimineaţă (marţi dimineaţă – n.r. despre varianta plecării rectorului Toader la Justiţie. Desigur, nimic nu poate fi sigur sută la sută, dar, dacă nu intervin alte probleme, rectorul Tudorel Toader va ocupa postul de la Justiţie”, a afirmat unul dintre reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior din Iaşi.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, rectorul Tudorel Toader nu a putut fi contactat pentru a confirma informaţia.

Tudorel Toader a fost ales în februarie 2016 în funţia de rector al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, după ce a fost decan timp de trei mandate al Facultăţii de Drept din cadrul aceleiaşi universităţi.

Înainte de a fi ales rector, Toader a ocupat postul de judecător al Curţii Constituţionale din România.

Un alt nume vehiculat, în ultima perioadă, pentru a prelua portofoliul Ministerului Justiţiei a fost cel al preşedintelui Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, însă marţi aceasta a anunţat pe Facebook, că nu ea va fi nominalizarea pentru postul de ministru al Justiţiei deoarece, judecător fiind, nu poate ocupa o asemenea funcţie.

Ea a confirmat că a avut o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, precizând că au discutat despre buna funcţionare a justiţiei şi că a găsit din partea acestuia "o deschidere privind rezolvarea problemelor din justiţie".

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, în mai multe rânduri, că are mai multe propuneri de persoane care ar putea să preia conducerea Ministerului Justiţiei, existând atât varianta de a fi o persoană apolitică, cât şi cea de membru al coaliţiei de guvernare, iar cel mai probabil miercuri va anunţa decizia.

În 10 februarie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru eliberarea din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Florin Iordache şi pentru numirea Anei Birchall ca ministru interimar la Justiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri