Fost ministru de interne, reținut de DNA pentru trafic de influenţă

Data publicării:
Berca Gabriel MAI -Mediafax Foto-Mihai Dascalescu

Actualizare 13.00. Gabriel Berca a fost reținut de procurorii DNA.


Foto: Mediafax

La sosirea la sediul DNA, Berca a susținut că nu cunoaște motivul pentru care este audiat. Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că Berca a fost chemat pentru audieri în dosarul în care este cercetat și fostul deputat Mihai Banu.

Gabriel Berca este cercetat de DNA pentru că, în 2012, prin intermediar, ar fi cerut, în tranșe, peste 180.000 euro ca să-și folosească influența pe lângă membri ai Guvernului în vederea alocării de fonduri unei primării. Berca, prin intermediul lui Mihai Banu (în acea perioada deputat) ar fi pretins și primit, atât pentru sine cât și pentru partidul din care făcea parte, în mai multe tranșe, peste 180.000 euro.

Fostul deputat liberal de Bacău Mihai Banu a fost arestat preventiv, la 10 iulie, pentru 30 de zile, în urma unei decizii luate de o instanță de judecată de la Curtea de Apel Bacău.

El fusese reținut de procurorii DNA sub acuzația de trafic de influență.

„În perioada 2010-2012 a pretins și primit de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca, în calitate de deputat, să-și folosească influența personală sau prin intermediul altui demnitar, pe lângă membri ai Guvernului României, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău”, se preciza într-un comunicat al DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri