Fosta consilieră a ministrului Educaţiei Melania Vergu, condamnată la patru ani de închisoare

Data publicării:
melania mandas vergu fb

Foto: Facebook

Magistratul care a judecat acest caz a găsit-o vinovată pe Melania Vergu de faptul că a prezentat la Autoritatea de Management documente şi declaraţii inexacte în care ar fi consemnat date nereale referitoare la condiţiile pe care le îndeplinea firma sa în vederea accesării de fonduri acordate prin programul POSDRU, cum ar fi numărul de angajaţi, profitul, cifra de afaceri şi experienţa în domeniul formării profesionale.

„Aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor constând în dreptul de a mai avea calitatea de administrator sau asociat la vreo societate comercială, de a mai desfăşura vreo activitate ce implică fondurile Uniunii Europene şi de a mai deţine funcţia de consilier al vreunui ministru în Guvernul României. (...) Interzice inculpatei drepturile constând în dreptul de a mai avea calitatea de administrator sau asociat la vreo societate comercială, de a mai desfăşura vreo activitate ce implică fondurile Uniunii Europene şi de a mai deţine funcţia de consilier al vreunui ministru în Guvernul României”, a mai decis Curtea de Apel București, potrivit Mediafax.

Decizia de marţi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La ultimul termen din acest dosar, Melania Vergu a declarat în faţa instanţei că este nevinovată.

„Nu am săvârşit nicio infracţiune de care mă acuză DNA-ul. Nu am avut nici intenţia şi nici nu am săvârşit aceste fapte. (...) M-am aflat în momentul nepotrivit în locul în care nu trebuia. Toată familia mea este dată peste cap”, a spus ea, în faţa instanţei.

În 14 decembrie 2012, fostul consilier al ministrului Educaţiei a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru înşelăciune, conflict de interese şi fals în documente pentru obţinerea unor fonduri europene, iar fiul acesteia, Ioan Teodor Vergu, a fost scos de sub urmărire penală.

Cercetările în acest caz au fost făcute după ce Agernţia Naţională de Integritate a sesizat DNA cu privire la posibila săvârşire de către Melania Vergu a infracţiunii contra intereselor financiare ale Comunităţii Europene şi a infracţiunii de conflict de interese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri