Fosta judecătoare Veronica Cârstoiu, condamnată definitiv la 7 ani de închisoare

Data publicării:
ciocanel-2

Inițial, Veronica Cârstoiu a primit în martie 2015 o condamnare de 5 ani închisoare la Curtea de Apel Constanța, pedeapsă mărită la 7 ani închisoare în urma deciziei definitive luate de instanța supremă, reamintește Agerpres.

Veronica Cârstoiu este acuzată de luare de mită, trafic de influență, complicitate la trafic de influență, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracțiunea de luare de mită, înșelăciune în formă continuată (65 acte materiale), două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (65 acte materiale).

Potrivit DNA, în cursul lunii februarie 2012, judecătoarea Veronica Cârstoiu de la Curtea de Apel București a primit, prin intermediul avocatei Adriana Dascălu, aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a pronunța, împreună cu alți doi membri ai completului de judecată, o soluție de admitere a contestației în anulare formulate de Dinel Staicu, în dosarul în care acesta fusese condamnat la șapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor.

„Banii au fost primiți prin medierea lui Staicu Marian — fratele lui Dinel Staicu și a inculpatei Popescu Carmen Ioana. (...) În scopul menționat, anterior pronunțării deciziei, Dascălu Adriana a pretins de la Staicu Dinel suma de 2.500.000 euro, diminuată ulterior, succesiv, la 2.000.000 euro și, respectiv, la 1.500.000 euro. Din banii pretinși, Dascălu Adriana a primit 1.200.000 euro de la Staicu Marian, care s-a preocupat împreună cu inculpata Popescu Carmen Ioana de procurarea banilor”, susțin procurorii DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri