Fosta prietenă a Elenei Udrea: Ordin de începere a lucrărilor "nu dădeam decât la hotărârea Elenei Udrea"

Data actualizării: Data publicării:
ANA MARIA TOPOLICEANU

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a avut, miercuri, ultimul cuvânt în procesul "Gala Bute". Cu excepţia fostei şefe a CNI, Ana Maria Topoliceanu (foto), toţi ceilalţi inculpaţi din dosar au susţinut că sunt nevinovaţi. Topoliceanu, care i-a fost prietenă Elenei Udrea, a jucat un rol major în dosarul instrumentat de procurori.

ANA MARIA TOPOLICEANU

"Nu numai că am recunoscut fapta, dar eu am povestit-o anchetatorilor. Deci eu am stat la baza unor acuzaţii din rechizitoriu, dar eu nu am vrut să îmi petrec timpul încercând să dovedesc ceva ce nu era adevărat. Regret acum că m-am lăsat angrenată în acest mecanism. În funcţia de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi în toată povestea cu partidul. Regret ca am plecat poate prea târziu de la CNI, dar cel mai mult regret că am acceptat bani pe care nu i-am pretins, pentru care nu am promis nimic, sumă pe care am dat-o mai departe. Am dat chiar mai mult decât am primit. Aşa au stat lucrurile", a declarat Ana Maria Topoliceanu, potrivit News.ro.

Fosta şefă a CNI a spus că niciun obiectiv de investiţii nu s-a realizat la iniţiativa ei, ci doar prin hotărârea Elenei Udrea.

"Sunt conştientă că trebuie să plătesc pentru ce am făcut. Toată povestea asta, cu recunoaşterea care mi-a adus oprobriul public că sunt turnătoarea prietenei mele, a pornit de la faptul că eu nu am vrut sa plătesc pentru mai mult decât am făcut. Niciun singur obiectiv de investiţii de la CNI nu s-a făcut la iniţiativa mea, niciun ordin de începere a lucrărilor nu dădeam decât la hotărârea Elenei Udrea... Declaraţia mincinoasă a domnului Dorin Cocoş pot să o înţeleg, ştiu că există niste relaţii de afaceri, sentimentale la momentul acesta, uman pot să înţeleg acea declaraţie. Vă rog să aplicaţi o pedeapsă corectă", a încheiat Topoliceanu, precizând că este de acord cu munca în folosul comunităţii.

Ana Maria Topoliceanu a apărut, alături de Elena Udrea şi ALina Bica, şi în fotografiile făcute la Paris, în toamna lui 2014 (detalii despre acel caz, AICI).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri