Fosta șefă a Carpatica Asig află dacă va fi arestată

Data actualizării: Data publicării:
toncescu

Fosta şefă a Consiliului de Administraţie a Carpatica Asig află, astăzi, dacă va fi arestată preventiv. Angela Toncescu se află sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul omului de afaceri Dan Hosu, acuzat şi el în acest dosar. Ambii vor ajunge astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În spatele gratiilor riscă să ajungă şi deputatul Adrian Gurzău, după ce colegii l-au lăsat fără imunitate.

Procurorii susţin că ar fi făcut presiuni asupra unor persoane din conducerea ASF astfel încât să fie urgentată procedura de avizare a Angelei Toncescu în funcţia de preşedinte societăţii de asigurări.

Procurorii spun că Angela Toncescu şi-ar fi cumpărat avizarea în funcţie şi ar fi mituit mai multe persoane din ASF pentru a evita falimentul companiei de asigurări.

Nu direct, ci prin intermediul a doi oameni de afaceri - Sorin Tatu şi Dan Hosu, care, în schimb, au încasat indemnizaţii lunare de la Carpatica Asig.

Ancheta îl vizează şi pe şeful Serviciului de combatere a traficului de migranţi din Inspectoratul General al Poliţiei, comisarul şef Cătălin Cataramă. Este acuzat că i-ar fi furnizat ilegal omului de afaceri Dan Hosu datele de identificare ale mai multor persoane decedate. Răsplata: o vacanţă pe litoralul românesc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri