Angela Toncescu, fostă șefă a Carpatica Asig, dusă la mandat

Data actualizării: Data publicării:
angela

Au avut loc noi audieri, azi-noapte, în dosarul Carpatica. Scandalul a ajuns până în mediul politic. Deputatul Adrian Gurzău a stat aproape două ore de vorbă cu procurorii, fiind cercetat pentru fapte de corupţie. Trei persoane au fost deja reţinute în acest dosar.

Ancheta o vizezază direct pe Angela Toncescu, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig. Procurorii spun că şi-ar fi cumpărat avizarea în funcţie şi ar fi mituit mai multe persoane din ASF pentru a evita falimentul companiei de asigurări.

Nu direct, ci prin intermediul a doi oameni de afaceri - Sorin Tatu şi Dan Hosu, care, în schimb, au încasat indemnizaţii lunare de la Carpatica Asig.

Ancheta îl vizează şi pe şeful Serviciului de combatere a traficului de migranţi din Inspectoratul General al Poliţiei, comisarul şef Cătălin Cataramă. Este acuzat că i-ar fi furnizat ilegal omului de afaceri Dan Hosu datele de identificare ale mai multor persoane decedate. Răsplata: o vacanţă pe litoralul românesc.

Cu informaţiile obţinute, Dan Hosu a încheiat cu rudele decedaţilor înţelegeri de recuperare a banilor de la societăţile de asigurări şi a încasat comisioane. Procurorii i-au chemat la audieri şi pe Cristian Roşu, preşedintele Fondului de Garantare a Asiguraţilor şi pe vicepreşedintele ASF, Mircea Ursache. Amândoi sunt martori.

Cristian Roşu, preşedintele Fondului de Garantare a Asiguraţilor: „Au fost nişte întrebări care mi-au fost puse vizavi de Carpatica. Au fost întrebări pentru a se clarifica anumite operaţiuni.”

Reporter: Întrebările au fost legate de procedurile de intrare în faliment?

Mircea Ursache: De toate faptele care au condus ca piaţa asigurărilor astăzi să fie într-o implozie.

Ancheta este abia la început, iar procurorii ar avea informaţii că aranjamentele Carpatica Asig ajung până în mediul politic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri