Foşti şefi de serviciu din Primăria Capitalei, puşi sub acuzare în legătură cu retrocedarea unor terenuri

Data publicării:
primaria bucuresti-1

Procurorii DNA i-au pus sub acuzare pe Andrei George Creci, fost şef serviciu în cadrul Direcției Juridic, Contencios și Legislație - Serviciul instanțe civile și contencios administrativ și membru al Comisiei de aplicare a Legii nr. 10/2001 din cadrul Primăriei Municipiului București şi pe Catia Fălan, fost şef serviciu la Direcția Juridic din cadrul PMB.

Împotriva celor doi s-a luat măsura controlului judiciar.

Potrivit anchetatorilor, în 2004, Creci Andrei-George ar fi propus, în mod nelegal, la data de 19.11.2004, restituirea în natură a unui teren, amplasat în Capitală, aparținând domeniului privat al Municipiului București, în suprafață de 15.209,87 m.p. , evaluat la suma de 3.303.301 euro și măsuri reparatorii pentru restul suprafeței până la 3,5 ha.
Ulterior, ar fi redactat personal un document, semnat de primarul general al Municipiului București la solicitarea Direcției Naționale Anticorupție.

În cuprinsul acestui act a consemnat că Primăria Municipiului București nu se constituie parte civilă în dosarul penal, și, depășind limitele solicitării, a făcut aprecieri asupra legalității procedurii de retrocedare a imobilului care face obiectul acestui dosar și a respectării dispozițiilor legale în activitatea desfășurată de comisie.

De asemenea, în cazul unei alte adrese trimisă de către Direcția Națională Anticorupție primarului general al Municipiului București, inculpatul Creci Andrei-George, prin influența pe care o are asupra funcționarilor publici de execuție, din cadrul Primăriei Municipiului București, ar fi determinat-o pe Fălan Catia-Viviana, să întocmească un punct de vedere către primarul general, favorabil persoanelor cercetate în cauză și să redacteze răspunsul către Direcția Națională Anticorupție.

„Prin adresa din 26.06.2014, Primăria Municipiului București a comunicat nu doar că nu se constituie parte civilă în procesul penal, rezervându-și dreptul de a acționa pe cale civilă, ci și că în prezent nu există documente care să contribuie la identificarea și localizarea terenului, neputând fi formulată o concluzie certă, încercându-se, așadar, înlăturarea probelor administrate în cursul urmăririi penale în scopul de a împiedica sau îngreuna tragerea la răspundere penală a persoanelor cercetate”, au stabilit procurorii DNA. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri