Foştii miniştri Codruţ Șereș şi Zsolt Nagy, condamnaţi la închisoare 

Data publicării:
codrut seres crop mediafax

UPDATE. 14.00 Codruț Șereș a făcut câteva declarații după aflarea sentinței. „Nu am să răspund la întrebări şi nu vreau să comentez decizia ICCJ, pentru că e cel mai înalt for. Pe de altă parte, văd că la TV se face o analiză foarte atentă a ceea ce înseamnă acest caz şi e un singur lucru pe care vi-l spun: respect deciziile justiţiei şi celor care se uită la noi le doresc să aibă parte de justiţia independentă din România. Nu vreau să comentez şi nu comentez decizia justiţiei. Frica este o stare normală. Am în spate ani de liceu militar şi şcoală militară, ca atare...”, a spus Codruț Șereș. 

Codruţ Şereş MediafaxFOTO

Decizia nu mai poate fi contestată.

În primă instanţă, fostul ministru Codruţ Şereş fusese condamnat la şase ani de închisoare. În acelaşi dosar, şi fostul ministru Zsolt Nagy primise cinci ani de detenţie.

Zsolt Nagy MediafaxFOTO

Codruţ Sereş şi Zsolt Nagy au fost judecaţi timp de şase ani pentru infracţiunea de trădare prin transmitere de secrete şi subminarea economiei naţionale.

În același dosar au mai fost condamnați consultantul international Vadim Benyatov - 10 ani închisoare pentru spionaj, și Stamen Stanchev - 11 ani de închisoare.

Procurorii au susținut că foștii miniștri ai Economiei şi Comunicaţiilor le-ar fi furnizat informaţii confidenţiale despre o serie de licitaţii organizate de ministere pentru consultanţă sau privatizarea unor societăţi de stat.

Printre aceste societăţi strategice se aflau Romtelecom, Romaero, Poşta Română sau Avioane Craiova. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri