Fostul judecător CCR Toni Greblă a fost trimis în judecată

Data publicării:
Toni Grebla la DNA agerpres 7830046
Foto: Agerpres

Foto: Agerpres

Fostul judecător al Curţii Constituţionale este bănuit că a sprijinit exporturi ilegale în Federaţia Rusă, în plin embargou impus de Moscova. Procurorii spun că Toni Greblă şi-a ajutat astfel finul, un om de afaceri din Gorj. Ar fi primit la schimb o maşină de 56.000 de euro şi rochii pentru soţie. Simple cadouri de la rude, explică judecătorul.

De asemenea, Toni Greblă este acuzat că a ajuns senator şi datorită banilor investiţi în petreceri câmpeneşti pentru romii din Gorj. 100.000 de euro ar fi investit în aceste mese, iar banii veneau de la finul său Ion Bârcină, cercetat şi el în acest dosar. În schimbul banilor, Toni Greblă şi-ar fi ajutat finul să obţină contacte cu autorităţile locale.

Tot în schimbul influenţei pe plan local, Toni Greblă s-ar fi ales cu investiţii de jumătate de milion de lei în ferma de struţi. Mai mult, Toni Greblă ar fi uitat să treacă în declaraţiile de avere un teren de 10.000 de metri pătraţi, pe care susţine că l-a primit de la o rudă.

Toni Greblă a negat acuzațiile procurorilor.

Toni Greblă a intrat în politică imediat după schimbarea de regim din 1989, ca preşedinte al Consiliului Judeţean al Frontului Salvării Naţionale filiala Gorj. După un an a fost numit prefect al judeţului, apoi a avansat rapid. Din postul de consilier al ministrului de Interne a ajuns senator în 2005 şi acolo a rămas până în decembrie 2013, când a fost numit judecător la Curtea Constituţională. Oficial, în cei 25 de ani de când face politică, Toni Greblă a agonisit un teren de 700 de metri pătraţi la Târgu Jiu, o casă de 180 de metri pătraţi si 70.000 de lei. A mai avut un apartament la Bucureşti, dar l-a donat unuia dintre fiii săi.

Toni Greblă a demisionat de la CCR în februarie. „Actul demisiei a survenit pe fondul presiunilor exercitate asupra instanţei constituţionale”, se arăta într-un comunicat al CCR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri