Fostul ministru Athanasiu: „Nu denunț, nu sunt om mizerabil”

Data publicării:
161121_DNA_ALEXANDRU_ATHANASIU_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației în perioada 2003-2005, a declarat, după ce a fost audiat de procurorii DNA, că nu a făcut denunțuri în acest dosar. „Nu sunt un om mizerabil”, a spus el.

Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației, a plecat de la sediul DNA după ce a fost audiat. El a declarat că acuzațiile la adresa sa, cu excepția celei de abuz în serviciu, au fost ridicate.

Fostul ministru a mai spus că procurorul DNA i-a cerut să aducă probe în apărarea sa, însă nu a spus cine a luat mită.

„Asta m-a întrebat și domnul prucror, dacă nu pot să facă o listă. M-ar bate Dumnezeu, dacă n-ai probe nu ai cum să acuzi oameni. Dar te mai uiți în curțile lor cum cresc case, te mai uiți pe trotuarele lor unde cresc mașini, te uiți cât de iute se deplasează – precum Magellan – în jurul pământului și creezi prezumții”, a răspuns Alexandru Athanasiu.

Întrebat dacă procurorul i-a cerut să facă denunțuri, Alexandru Athanasiu a răspuns: „Nu, nici n-aș fi făcut-o, eu nu sunt un om mizerabil. Nu denunț.”

El a mai spus că sunt oameni din minister care pleacă cu înscrisuri copiate cu toate actele semnate. „De ce pleci cu ele? Te gândești că ai făcut o mie de porcării și vrei să-ți preconstitui probe?”, a precizat el.

Înițial, Alexandru Athanasiu, ministru al Educației în perioada 2003-2005, a fost acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Acesta ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului Sistem Educaţional Informatizat şi, respectiv, pentru proiectul ce a vizat licenţierea Microsoft, ar fi iniţiat şi avizat proiecte de hotărâri de Guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Compaq şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora.

Cererea privind începerea urmăririi penale a fost aprobată tot în octombrie 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri