Fostul ministru Gabriel Sandu, la DNA

Data publicării:
SPETZ 4 GABRIEL SANDU INQUAMPHOTOS
Foto: Inquam Photos

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Reporter: De ce ați venit?

Gabriel Sandu: Aflu eu și o să aflați și dumneavoastră.

Reporter: În ce calitate? În Microsoft?

Reporter: Aveti vreo legatura cu afacerea EADS?

Gabriel Sandu: Nu, domnule.

Reporter: În calitate de martor sau suspect?

Gabriel Sandu: Nu știu, domnișoară.

Reporter: În Microsoft?

Gabriel Sandu: Nu știu.

Adevărații beneficiari ai ilegalităților cu licențele Microsoft sunt oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu, potrivit judecătorilor Curții Supreme, în documentul în care motivează sentinţele date lui Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae.

Florică şi Pescariu au recunoscut în faţa procurorilor că au cumpărat, cu milioane de euro, bunăvoința celor patru condamnați, pentru a reuși parafarea înțelegerii cu statul român în 2009, iar ca efect al legii au scăpat de anchetă.

În privinţa fostului ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, condamnat la doi ani de închisoare, instanţa spune că, iniţial, acesta a încercat să creeze o aparenţă de legalitate cu privire la contractele de licenţiere, la care însă ar fi renunţat cu uşurinţă, spun judecătorii. Dorinţa de afirmare politică a avut câştig de cauză în faţa responsabilităţii pe care o avea în calitate de ministru.

Sentințele în acest dosar au fost deja contestate, inclusiv de procurorii DNA, iar procesul se va relua la completul de 5 judecători al Curții Supreme. 

Citiți și

Dosarul EADS. DNA și procurorii din Germania fac o echipă comună de anchetă

Anchetă complexă, româno-germană, în dosarul EADS. Precizările procuraturii din Munchen

ROMÂNIA FURATĂ| EXCLUSIV: Contractul semnat de EADS Deutschland şi Fujitsu Siemens Computers. Cine sunt subcontractorii prin care s-ar fi dat mita

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri